ΗΠΕΙΡΟΣ

«Κανείς υπουργός δεν θα υπογράψει να μην πληρώνουν διόδια»

Εικόνα του άρθρου «Κανείς υπουργός δεν θα υπογράψει να μην πληρώνουν διόδια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2020, 18:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα διόδια στο Άκτιο είναι μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των ακριβών οδικών αξόνων στην Ελλάδα, με χρεώσεις ακόμα και για ολιγόλεπτη διέλευση των οδηγών, με επιστροφή.

Το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε την ανάγκη για εκπτωτική πολιτική για τους κατοίκους, εργαζόμενους κ.λπ. στα διόδια της ζεύξης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Ήπειρος Όλον».

Βέβαια, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης συμπέρανε ότι «κανείς υπουργός δεν θα υπογράψει να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι» και πρόσθεσε ότι «αυτό θα το πετύχουμε μόνο μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας με τη δική μας δουλειά».

Τον ίδιο δρόμο επιλέγουν και άλλοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς διαπιστώνουν ότι σταδιακά μπαίνουν σε εφαρμογή οι σταθμοί διοδίων, ακόμα και σε αστικές περιοχές ή σε δρόμους τους οποίους χρησιμοποιούν καθημερινά πολίτες (π.χ. περιφερεριακός Θεσσαλονίκης, κόμβος Βαρυμπόμπης κ.α.).

Το ΣτΕ μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει δικαιώσει πολίτες που προσφεύγουν κατά καιρούς, ενώ αντίθετα, έχει πάρει αποφάσεις υπέρ των παραχωρησιούχων και των διαχειριστών των οδικών αξόνων.

Ο κ. Καχριμάνης πρότεινε να «ζητηθεί ρητά η καθιέρωση κάρτας ημέρας και μείωσης 50% της τιμής των διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ένθεν και ένθεν επαγγελματικές δραστηριότητες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ
Τα διόδια στους δρόμους της Ηπείρου με μπερδεύουν... Νόμιζα ότι ο Προκρούστης δεν είχε την έδρα του στην Ήπειρο , αλλά στην κακιά σκάλα κοντά στην Αθήνα...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back