Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και τριήμερος ποδηλατικός αγώνας

Εικόνα του άρθρου Και τριήμερος ποδηλατικός αγώνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 21:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών καταβάλλει τις προσπάθειές του για να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου. Προς το παρόν με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, πέραν των δράσεων που ανακοινώθηκαν ήδη, το Πνευματικό Κέντρο στηρίζει ένα σχετικά νέο σωματείο της πόλης, τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που διοργανώνει από 3 έως 5 Ιουνίου τρεις ξεχωριστούς διασυλλογικούς αγώνες δρόμου, ενταγμένους στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) για το 2022.

«Κάθε τέτοια αθλητική εκδήλωση για ποδηλάτες είναι η καλύτερη αφορμή για τη διάδοση της κουλτούρας της ποδηλασίας στην τοπική κοινωνία και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο καθημερινής μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας» είπε σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου, η οποία δεν απέφυγε κάποιες φράσεις του τύπου όπως «το ποδήλατο κάνει καλό στον ένα και μοναδικό πλανήτη μας».

Το Πνευματικό Κέντρο θα προσφέρει τα κύπελλα, τα μετάλλια και τα διπλώματα για όλους τους νικητές των κατηγοριών.

Εκ μέρους του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου, ο Μιχάλης Καρατζένης είπε: «Ο Δήμος κάνει μία σημαντική προσπάθεια και αναμένουμε να υλοποιηθούν τα έργα που έχουν ανακοινωθεί ώστε να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου», ανέφερε.

Ο τριήμερος ποδηλατικός αγώνας έχει τίτλο «Γύρος Ιωαννίνων-Anilio Park».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back