ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και προβλήτες και γκολφ και επενδύσεις…

Εικόνα του άρθρου Και προβλήτες και γκολφ και επενδύσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2019, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», η παράταξη με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου, έρχονται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Παμβώτιδα και παράλληλα το «όραμά» τους για τη λίμνη.

Και το όραμα αυτό έρχεται να συνδέσει αποκλειστικά και μόνο το περιβάλλον με τον τουρισμό και τις επενδύσεις, με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» να αντιμετωπίζουν τη λίμνη ως ένα περιουσιακό στοιχείο (με οικονομικούς όρους) και ως μια λίμνη που δεν έχει κρίσιμα προβλήματα, όπως είναι ο ευτροφισμός. Για την παράταξη λοιπόν το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος είναι «αναχρονιστικό» και πρέπει να αποσυρθεί, ενώ ζητά από την Περιφέρεια Ηπείρου να το προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (σ.σ. βέβαια, το υπό διαβούλευση σχέδιο δεν έχει γίνει ακόμη Προεδρικό Διάταγμα).

Οι προτάσεις της αφορούν λοιπόν από ανάπτυξη πλούσιων αθλητικών και τουριστικών δραστηριοτήτων και από δημιουργία νέων προβλητών αλλά και πλωτής πεζογέφυρας μέχρι τη δυνατότητα κατασκευής γηπέδου γκολφ και «ευδιάκριτη», όπως τη χαρακτηρίζει, δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου περιμετρικά της λίμνης.

Για τις παραλίμνιες περιοχές του Μάτσικα και της Ανατολής-Κατσικά (στο ύψος της Γεωργικής Σχολής), οι «Ορίζοντες Ηπείρου» θεωρούν ότι πρέπει να επιτραπούν επενδύσεις.

Στα της διαχείρισης, η παράταξη κρίνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου κι όχι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι αυτή που θα αναλάβει την εφαρμογή των όρων της νέας νομοθετικής ρύθμισης.

Κατά τα άλλα, η παράταξη του κ. Ριζόπουλου ασκεί κριτική στην περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη. «Η λίμνη μας παραδίδεται σε χειρότερη κατάσταση μετά από σχεδόν 20 χρόνια από αυτή που παρελήφθη. Προφανώς δεν αποδίδει ψηφοθηρικά για να αντιμετωπιστεί δεόντως» αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Παρεμπιπτόντως, «υπενθυμίζει» ότι το περίφημο master plan για τη λίμνη που είχε υλοποιηθεί πριν από τρία χρόνια από την Περιφέρεια Ηπείρου δεν προχώρησε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back