ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και οι Δήμοι υπέρ των διοδίων του 1 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Και οι Δήμοι υπέρ των διοδίων του 1 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2017, 01:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την πρόταση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για τα διόδια της Εγνατίας οδού στην Ήπειρο έρχεται να συμφωνήσει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου και δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Ο κ. Λώλος αναφέρει καταρχήν την άμεση εφαρμογή του αναλογικού συστήματος στα διόδια της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού –κάτι βέβαια που ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης το έχει προσδιορίσει για το 2018. Σε διαφορετική περίπτωση, συμφωνεί με την πρόταση του περιφερειάρχη για τη μείωση του κόστους των διοδίων στο ένα ευρώ. Επισημαίνει δε ότι ως ΠΕΔ Ηπείρου, σε συνεργασία με τις άλλες ΠΕΔ, θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό.

Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι, η Εγνατία οδός επί ηπειρώτικου εδάφους θα κοστίζει συνολικά 7,20 ευρώ σε διόδια (Μαλακάσι, Δροσοχώρι, Τύρια). Ο σταθμός στο Δροσοχώρι, αν και είχε κατασκευαστεί πριν από μια δεκαετία, δεν λειτούργησε λόγω των αντιδράσεων των τοπικών αρχών. Όλα αυτά τα χρόνια, οι τοπικοί φορείς κατάφερναν να παίρνουν δεσμεύσεις για τη μη λειτουργία του. Εν έτει 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά καθορίστηκε το ύψος της τιμής των διοδίων στο Δροσοχώρι –στα 2,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3