Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης: 1 ευρώ διόδια στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης: 1 ευρώ διόδια στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 31 Αυγούστου, η Ήπειρος θα κοστίζει 7,20 ευρώ σε διόδια στους τρεις εντός των ορίων της σταθμούς (Μαλακάσι, Δροσοχώρι, Τύρια) και θα περιμένει και το σταθμό της Εγνατίας. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης προτείνει αντίτιμο 1 ευρώ στα διόδια της Εγνατίας, μέχρι να εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια. «Δεν το ορίσαμε αυτό τυχαία, αλλά μετρήσαμε τι βγαίνει με τα χιλιόμετρα και την αναλογικότητα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε από πολύ κοντά και την εισήγηση, που νομίζω πως είναι ομόφωνη του Δ.Σ. της "Εγνατία Οδός Α.Ε. προς τα αρμόδια υπουργεία για το ύψος των διοδίων».

Τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν οι περιφερειάρχες της Εγνατίας, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των 38 συνολικά σταθμών που θα λειτουργήσουν, τουλάχιστον για 15 μήνες με αντίτιμο που θα επιφέρει έσοδα στο ΤΑΙΠΕΔ, εις βάρος των οδηγών. Η απόφαση που ισχύει εδώ και 3 χρόνια, αλλά θα εφαρμοστεί τώρα, έχει πυροδοτήσει αρκετές αντιδράσεις.

Ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε «αυθαίρετη και εξωπραγματική» την τιμή των 2,40 ευρώ. Η τιμή καθορίζεται με βάση την απόφαση του 2014, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Γκίκας Χαρδούβελης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επί κυβέρνησης Σαμαρά. «Ζητάμε όπως μέχρι το 2018, οι τιμές που θα ισχύουν να είναι αντίστοιχες με αυτές που θα ίσχυαν αν εφαρμοζόταν η αναλογική χρέωση» κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back