ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια συνάντηση με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα

Εικόνα του άρθρου Και μια συνάντηση με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2022, 14:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στελέχη του «ΕΛΓΟ-Δήμητρα» κατέφτασαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου με τον περιφερειάρχη Ηπείρου συζήτησαν τη συνεργασία των δύο φορέων στα της Γαλακτοκομικής Σχολής και του Ινστιτούτου Γάλακτος.

Με το Ινστιτούτο Γάλακτος, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε κάνει προγραμματικές συμβάσεις για την πιστοποίηση τυροκομικών προϊόντων (κασκαβάλ και τσαλαφούτι). Το κλιμάκιο του ΕΛΓΟ, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο Γεωργία Μπόκα, ζήτησε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τη συνεργασία της Περιφέρειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε και το πλάνο του για την αξιοποίηση του αγροκτήματος Κατσικά, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πριν από έναν χρόνο περίπου. Ο κ. Καχριμάνης είπε για την αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και για τη γενετική βελτίωση του προβάτου «μπούτσικο», για την οποία υπάρχει συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων και την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Προφανώς δεν είπε τίποτα ούτε για το πρώην κλειστό ξιφασκίας ούτε για τις εργασίες διαμόρφωσης-διάνοιξης δρόμων εντός του αγροκτήματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back