Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια δόση… σκουπιδιών (πάλι)

Εικόνα του άρθρου Και μια δόση… σκουπιδιών (πάλι)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2022, 16:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε εκ νέου τοποθέτηση χτες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η τοποθέτηση έγινε αυτοβούλως, κι όχι επειδή τον «προκάλεσε» κάποιος από την αντιπολίτευση. Και ως συνήθως, τα είπε ολίγον τι μπερδεμένα και με… αυξανόμενη ένταση.

Επανέλαβε τα γνωστά: ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αρκεί να υπάρχουν κανόνες, ότι οι Δήμοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ότι ζήτησε να αποχωρήσει να αποχωρήσει ο γενικός διευθυντής της «Αειφορικής Ηπείρου» που διαχειρίζεται τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης και λοιπά.

Επιπλέον η τοποθέτησή του «διανθίστηκε» με μια δήλωση του τύπου «δεν ήμασταν εμείς που είχαμε πει ότι χρωστάμε 5,5 εκατ. ευρώ στην εταιρία», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, με μια αναφορά περί προσφυγής στον εισαγγελέα για το υπόλειμμα και με μια φράση «κάτι μου βρωμάει εδώ».

Για το υπόλειμμα από τη ΜΕΑ είπε ότι αυτό έφτασε στο 63,45% ενώ κανονικά δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 40%. Όταν ρωτήθηκε η εταιρία, η τελευταία απάντησε, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, ότι αφορά υπόλειμμα ποσοτήτων που προέρχονταν από το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Προφανώς όλες αυτές οι τοποθετήσεις δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα. Αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Κι αυτό επειδή, όταν γίνονται τέτοιου είδους τοποθετήσεις, θα πρέπει να είναι αναλυτικές και επεξηγηματικές. Και επίσης η Περιφέρεια Ηπείρου, ως συμβαλλόμενη της σύμβασης με την «Αειφορική Ηπείρου», θα πρέπει να διασφαλίζει ότι όλα όσα γίνονται, ελέγχονται όπως πρέπει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αρμόδια ομάδα έργου, τον ανεξάρτητο ελεγκτή κ.λπ.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων ρωτήθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από δημοσιογράφο και η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» και πρώην αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη. «Αυτό που ξέρω, είναι ότι έγινε μια σύμβαση (σ.σ. επί των ημερών μου), με μια κυβέρνηση που κρατούσε κριτική στάση απέναντι στις ΣΔΙΤ τότε, σύμβαση που ελέγχθηκε και εγκρίθηκε κανονικά. Κανένα φταίξιμο δεν υπάρχει στις ΣΔΙΤ και τη σύμβαση. Αν δεν κατάλαβαν κάτι τα συμβαλλόμενα μέρη, υπάρχουν οι δικαστικές ή εξωδικαστικές διαδικασίες. Επί των ημερών μου ολοκληρώθηκαν και βραβεύτηκαν έργα. Ας αναλάβουν τώρα όλοι τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back