Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και δεύτερη άρνηση της δωρεάς του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»

Εικόνα του άρθρου Και δεύτερη άρνηση της δωρεάς του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2020, 14:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά το «όχι» μιας νοσηλεύτριας, και μια δεύτερη εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αρνείται τη δωρεά (χρηματικό μπόνους) του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Αυτή τη φορά πρόκειται για μια συμβασιούχο καθαρίστρια στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου. Την ανοιχτή της επιστολή δημοσιοποιεί το ΠΑΜΕ.

Η εργαζόμενη είναι η Ελένη Γκόγκου, η οποία εργάζεται εδώ και 2,5 χρόνια στον τομέα της καθαριότητας. «Προκαταβολικά δηλώνω ότι κατανοώ και σέβομαι απόλυτα όλους όσους αποδέχτηκαν τη δωρεά. Είναι αυτονόητο ότι οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους είναι τεράστιες. Προσωπικά όμως αποποιούμαι τη δωρεά – χρηματικό μπόνους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» τονίζει στην επιστολή της.

Η κα Γκόγκου κάνει λόγο για «εμπαιγμό» από τη στιγμή που υπάρχει διαχωρισμός των εργαζόμενων, αναφέροντας ενδεικτικά «ακόμα και οι ‘ήρωες’ των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) είναι εκτός της περιβόητης λίστας, όπως και τόσοι άλλοι από όλες τις ειδικότητες χωρίς τους οποίους καμιά μάχη δεν θα μπορούσε να δοθεί. Καταστάσεις και συνθήκες που είναι ακόμη μπροστά μας, καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει και τα κρούσματα στην Ήπειρο αυξάνονται».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σαν συμβασιούχος δεν έχω ανάγκη, καμία αναγνώριση που προέρχεται από ιδρύματα, από εφοπλιστές και βιομηχάνους που θέλουν την υγεία ιδιωτική και τα νοσοκομεία ιδιωτικές επιχειρήσεις και μαγαζάκια τους […]. Ούτε χειροκροτήματα, ούτε παροδικές δωρεές που διαχωρίζουν, ούτε άλλες βαρύγδουπες κουβέντες. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ
Antonis Katsoufris
Δικαιωμά της της κυρίας και σεβαστή η άποψή της.Δικαιωμά μου κι εμένα να την θεωρώ,ειδικά αναφορικά με το Ίδρυμα Νιάρχος,το οποίι δεν εθναι σε θέση να διαφυλάξει τα εργατικά της δικαιώματα,κομπλεξική και μικροστική την στάση της.
teas
Οι νοσηλευτές των νοσοκομείων πρημοδοτήθηκαν από το κράτος με "δώρο Πάσχα"... Και προφανώς και οι 2 αρνήσεις... Οι συνάδελφοί τους στην Πρόνοια δεν έλαβαν το ίδιο επίδομα το Πάσχα αν και περιθάλπουν χρονίως νοσούντες... Τότε όμως δεν αντέδρασε κανείς.... Στα μάτια λοιπόν του κόσμου οι αρνήσεις αυτές τώρα, φαίνονται πολιτικά υποκεινούμενες. Αυτά...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back