Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια νοσηλεύτρια αρνείται τη δωρεά του Νιάρχειου

Εικόνα του άρθρου Μια νοσηλεύτρια αρνείται τη δωρεά του Νιάρχειου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 11:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μαρία Φατούρου, νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με δημόσια δήλωσή της αρνείται τη δωρεά (χρηματικό μπόνους) του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», γιατί όπως τονίζει «είναι διασπαστικό για τους συναδέλφους, έχει στόχο την χειραγώγηση των υγειονομικών και την καλλιέργεια συνείδησης ότι ο ιδιώτης κάνει κουμάντο θέτοντας τους όρους του στο ΕΣΥ. Οι λόγοι αυτοί συνιστούν προσβολή της επαγγελματικής μου συνείδησης». Δηλώνει ότι σέβεται όσους-ες αποδέχτηκαν τη δωρεά και ότι «οι λιγοστοί που τελικά θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση τη δικαιούνται και με το παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι που αποκλείστηκαν».

Ξεκαθαρίζει όμως ότι θεωρείται προσβεβλημένη «από το γεγονός ότι ο δωρητής ενώ είναι γνώστης της λειτουργίας των νοσοκομείων καθώς αποτελεί προνομιακό μόνιμο συνεργάτη-δωρητή όλων των κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας από το 1996 και από το 2018 έχει και μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο υγείας, επέλεξε με ανακριβή και εξωπραγματικό τρόπο να διαχωρίσει του υγειονομικούς σε μαχητές του covid και μη μαχητές την στιγμή που όλοι οι υγειονομικοί αποτελέσαμε μια ενιαία αλυσίδα για να βγει εις πέρας η μάχη».

Η κα Φατούρου στην επιστολή της αναφέρει ότι λόγω υπηρεσιακών αναγκών μετακινήθηκε στη ΜΕΘ-covid του ΠΓΝΙ.

Προσθέτει επίσης ότι «κορύφωση των εξωπραγματικών όρων της δωρεάς αποτελεί ο αποκλεισμός των μαχητών των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παίξανε τον πιο κομβικό ρόλο στην μάχη ως εμπροσθοφυλακή όλων μας αλλά και ο αποκλεισμός συναδέλφων που υπηρέτησαν διαρκώς μέσα στις κλινικές- covid όπως οι τραυματιοφορείς και οι βοηθοί θαλάμου κ.α».

Καταγγέλλει επίσης ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο αποδέχθηκε τους όρους αυτούς και τους μετέτρεψε σε νόμο» και ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου και οι διευθύνσεις που είχαν την ευθύνη να καταρτίσουν τις λίστες των δικαιούχων, δέχθηκαν με μια μονοκοντυλιά να διαγράψουν την προσφορά συναδέλφων και να αποκλείσουν το προσωπικό που επί 3 μήνες αγόγγυστα δέχθηκε να εκτελεί τις εντολές τους σε συνθήκες απουσίας ουσιαστικών μέτρων προστασίας, έλλειψης προσωπικού και οργανωτικού χάους».

Ασκεί κριτική και στη διοίκηση του συλλόγου εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, γιατί «δεν βρήκε να ψελλίσει μια δημόσια κουβέντα για την αδικία στους συναδέλφους που υποτίθεται εκπροσωπεί» και την κατηγορεί ότι «στην πανδημία λιβάνιζε την κυβέρνηση και το υπουργείο και παρουσίαζε μια ειδυλλιακή πραγματικότητα για το ΠΓΝΙ».

Τέλος, καταθέτει αιτήματα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
Συγκλητή Πελίδου
πόσο γλυκιά είναι η πικρή αλήθεια όταν ελευθερώνει τον άνθρωπο!!! Εύγε στην κ. Φατούρου για την θέση που εκφράζει υπέρ των αδικημένων συναδέλφων της και για την ευρύτητα της ελεύθερης σκέψης της και το θάρρος να την καταθέτει ! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι .
Αλέκα
ποτέ να μην το πάρεις και όταν γράφεις κείμενα να ξέρεις την έννοια των λέξεων. πότε μία ενέργεια είναι διασπαστική πότε κάνει ο "ιδιώτης" "κουμάντο" και τι σημαίνει μπόνους. αν φοβάσαι την αξιολόγηση, πάρε θέση σε συζήτηση για την αξιολόγηση, κα μην πικάρεις τους συναδέσφους σου επειδή εσύ είσαι άνετη και τα αρπάζεις απο το κόμα και απο το συνδυκαλισμό, ενω οι υπόλοιποι δουλευουμε αξιοπρεπώς καθημερινά όλο το 8 ωρο, ενω εσύ δεν πατάς Νοσοκομείο με την συνδυκαλιστική ιδιότητα. Το παίζεις και υπεράνω τρομάρα σου.
ΜΑΡΙΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
To αν τα παίρνω το ξέρει η υπηρεσία μου,οι συνάδελφοί μου και οι ασθενείς μου.Αν έχεις τα κότσια βγές επώνυμα και κάνε καταγγελία.Τρομάρα σου
Γιάνννης με 3 ν
Το "κορίτσι" είναι του ΠΑΜΕ, συνδικαλίστρια με πολλά άλλα "μπόνους" απο το κόμα... Είναι και εκπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ να πέρνει και απο κει τίποτα.... Φτώχια λέμε, παιδί του λαού...
ΜΑΡΙΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Γιάννη με 3 ν πες κι άλλα,επώνυμα και υπεύθυνα όμως,θα χει ενδιαφέρον
Τασος
Ο ιδιώτης το δίνει όπου γουστάρει εκείνος. Το κράτος σας έδωσε όλους και ένα ωραιότατο δώρο Πάσχα- το οποίο το πήρατε όλοι σας ανεξαρτήτως αν το μισό ΕΣΥ δεν λειτουργούσε καν. Οπότε αιντε στα ψεκασμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να κάνεις καριέρα κι εσύ...
απογοήτευση
ανακοινωνση του ιδρυματος... ευχαριστουμε ολουσ στα νοσοκομεια αλλα η αποφαση μας ειναι νοσηλευτες ,γιατροι καθαριστες ΜΟΝΟ των ΜΕΘ..... δεν υποκαθιστουμε το κρατος τονιζουν... ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.... νοσηλευτες ,γιατροι τα εχουν παρει κανονικα οι καθαριστες τιποτα.... σκεψου τη γινετε.......
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back