Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και αυτοψία για τα νέα πλωτά

Εικόνα του άρθρου Και αυτοψία για τα νέα πλωτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2022, 03:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το καίριο ερώτημα «πόσα καραβάκια αντέχει η λίμνη» δεν απασχόλησε ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στην προ εβδομάδας συνεδρίασή του. Ή μάλλον πιο συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη δεν θεωρεί καν ότι υφίσταται τέτοιο ζήτημα, με το σκεπτικό ότι «δεν τα βάζεις όλα τα καραβάκια να δουλεύουν μαζί».

Κι αφού το ζήτημα της φέρουσας χωροϊκανότητας στη λίμνη Παμβώτιδα, λύθηκε με αυτόν τον απλό και καθ’ όλα… επιστημονικό τρόπο, προκύπτει άλλο ένα ερώτημα: Γιατί είναι τόσο δύσκολο για την περιφερειακή αρχή να αποφασίσει πού πρέπει να δοθούν δύο νέες άδειες για συγκοινωνιακούς πλόες;

Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν χαοτική, γεμάτη από ερμηνείες, από πολλές εισηγήσεις, από πολιτικούς ελιγμούς και λοιπά. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ελλείψει και σαφών κριτηρίων για τις νέες άδειες, δεν κατάφερε να πάρει απόφαση για το ποιοι από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους καραβοκύρηδες είναι οι πιο κατάλληλοι.

Το σίριαλ πρόκειται να έχει συνέχεια σε λίγες μέρες, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί εκ νέου να τοποθετηθεί, εφόσον έρθει μια πιο βελτιωμένη πρόταση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η περιφερειακή αρχή επιστρατεύει και την αυτοψία των (υποψήφιων) πλωτών μέσων. Επρόκειτο για μια πρόταση του αντιπεριφερειάρχη και προέδρου της γνωμοδοτικής επιτροπής για τις δύο άδειες Βασίλη Γοργόλη, η οποία είχε κατατεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου. Ήταν βέβαια μια από τις πολλές προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Ο κ. Γοργόλης έχει αποστείλει έγγραφο στους επικεφαλής των παρατάξεων να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στη διαδικασία της αυτοψίας μέχρι τις 2 Μαΐου. Παράλληλα, καλεί τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων να συνδράμει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη συνδρομή ενός ναυπηγού μηχανικού και τους τέσσερις συνολικά αιτούντες τις άδειες συγκοινωνιακών πλόων να υποδείξουν πού βρίσκεται το πλωτό μέσο προκειμένου να γίνει η αυτοψία.

Το αν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για αυτοψία, μένει να φανεί.

Το σίγουρο είναι ότι η περιφερειακή αρχή, με τον χειρισμό της όλης υπόθεσης, κατάφερε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση.


Διαβάστε: Πού πας καραβάκι...

Τα καραβάκια «επιστρέφουν»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back