ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιωάννινα_2023: «Βραδεία η ανταπόκριση του Δήμου»

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα_2023: «Βραδεία η ανταπόκριση του Δήμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2020, 14:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «βραδύτητα» κατηγορεί τη δημοτική αρχή η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη και στο θέμα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Η ανταπόκριση, με την οποία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα θέματα η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει να είναι βραδεία. Με μόνο αποτέλεσμα να χάνεται κρίσιμος χρόνος για την κοινωνία, τους επιχειρηματίες και την αγορά» τονίζεται στην ανακοίνωσή της, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (διά περιφοράς), κατά την οποία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθούν τα περί κοροναϊού.

Αντιθέτως, όπως σημειώνει η παράταξη, η δημοτική αρχή «μάλλον σε προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού έθεσε το θέμα για την ‘κάλυψη εξόδων μίσθωσης ξενοδοχείων για άστεγους δημότες’, τηρώντας την παράδοση της δημοτικής αρχής να μην συνοδεύεται η εισήγηση αυτή από ουσιώδη στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν και το αναγκαίο και το έκτακτο». Υπενθυμίζει δε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος ενημέρωνε για τη λειτουργία του υπνωτηρίου αστέγων στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΩΠ.

Η παράταξη επανέρχεται και στο θέμα της δωρεάς του Ιδρύματος Σόρος, κάνοντας λόγο για «καθυστερημένη απάντηση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ», τον οποίο κατηγορεί ότι επιχειρεί «να νουθετήσει την αντιπολίτευση του Δήμου για τον τρόπο άσκησης αντιπολίτευσης». Η παράταξη επιμένει ότι στην εισήγηση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ στο διοικητικό συμβούλιο για τη δωρεά, δεν γίνεται καμία αναφορά στο νομικό πλαίσιο που διέπει την αποδοχή και τη διαχείριση δωρεάς χρηματικού ποσού από δημόσιο φορέα, ενώ αναρωτιέται αν τέθηκε υπόψη των μελών του συμβουλίου το σχέδιο της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του δωρητή και του ΟΚΠΑΠΑ.

Τέλος, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» υπενθυμίζει ότι αναμένει την έγγραφη απάντηση του δημάρχου στο έγγραφό της όπου ζητούσε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του κ. Ελισάφ προς το ίδρυμα Soros. «Στην επιστολή τονίζαμε ότι είμαστε υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους διαφάνειας εξ’ αρχής των διαδικασιών και όχι ‘μετά την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό του ΟΚΠΑΠΑ, όπως δηλώνει ο πρόεδρος ΟΚΠΑΠΑ» καταλήγει.

Αντιδράσεις για τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής τόσο από την παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» όσο και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back