ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απέχουν οι «Πολίτες για την ανατροπή»

Εικόνα του άρθρου Απέχουν οι «Πολίτες για την ανατροπή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2020, 22:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προ ημερών, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων κατέθεσε αίτημα να γίνει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για λήψη έκτακτων μέτρων, στη σημερινή συνεδρίαση (30/3), για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο και η παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» δηλώνει ότι θα απέχει από τη συνεδρίαση. «Θεωρούμε ότι, εφόσον το θέμα που εισηγήθηκε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση έγινε αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποχρεώνει τον πρόεδρο να το αποδεχτεί. Η παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή από κανέναν».

Η παράταξη τονίζει ακόμα ότι «στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε είναι πολύ σημαντικά και τα θέματα δημοκρατίας τα οποία δεν μπορούμε να παραβλέπουμε. Ήδη έχουμε υποχρεωθεί από τις περιστάσεις να υποστούμε όλοι μας αρκετές εκπτώσεις» και ότι το θέμα αφορά όλο το δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο τη δημοτική αρχή.

Λέει ακόμα ότι «ήταν μια ευκαιρία και για συμβολικούς λόγους να υπάρξει συμφωνία όλων σε βασικά μέτρα και να καταγραφούν και οι διαφορετικές απόψεις».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «θεωρεί για άλλη μια φορά ότι από μόνη της μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με επάρκεια», αλλά «η ανεπάρκεια της όμως έχει γίνει φανερή σε όλους και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν σώσει πολλές φορές την παρτίδα τόσο στο Δ.Σ όσο και στα νομικά πρόσωπα και τους οργανισμούς του Δήμου».

Καταλήγει, τονίζοντας τη διαφωνία της με τις τακτικές της δημοτικής αρχής και την καλεί «σε μια ουσιαστική λειτουργία του Δήμου στο πνεύμα της απλής αναλογικής και όχι στις νομοθετικές ρυθμίσεις του κου Θεοδωρικάκου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back