Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιστορίες της ψυχής μας…» στις 11 Φεβρουαρίου

Εικόνα του άρθρου «Ιστορίες της ψυχής μας…» στις 11 Φεβρουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2023, 14:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιστορίες της ψυχής μας - Αφηγηματική τέχνη και ψυχική υγεία» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Σ’ αυτό το βιβλίο, παρουσιάζονται ιστορίες και παραμύθια που εμπνεύστηκαν άνθρωποι με ψυχική νόσο και δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια αφήγησης και μυθοπλασίας, τα οποία υλοποιήθηκαν από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Αδράχτι» σε συνεργασία με φορείς που προάγουν την ψυχική υγεία στην Ήπειρο, την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.) και την Tact Hellas (Training And Consultation Today in Hellas).

Για το βιβλίο και τη δράση θα μιλήσουν:

-Η Αθηνά Πεγκλίδου, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

-Ο Βάιος Κ.Περιτογιάννης, ψυχίατρος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μ.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» και αντιπρόεδρος της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.

-Η Κωνσταντίνα Μπαλάφα, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.

-Ο Ιωάννης Ζήνδρος, ψυχολόγος, κλινικός συντονιστής, Οικοτροφείο «Νέα Αρχή» Tact Hellas.

-Η Μαρία Μαχαίρα, Αφηγήτρια, συντονίστρια των Εργαστηρίων Αφήγησης και υπεύθυνη της υλοποίησης της δράσης.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η Ναταλία Μίγδου, ηθοποιός, καλλιτεχνική διευθύντρια Σχολής Θεάτρου «Ορφέας», και μέλη του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.

H δράση υλοποιήθηκε με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου-ΚΙΚΠΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν οκτώ κοινωφελείς οργανισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back