Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τραγωδία από πυρκαγιά σε νοσοκομείο Covid-19

Εικόνα του άρθρου Ιράκ: Τραγωδία από πυρκαγιά σε νοσοκομείο Covid-19
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2021, 16:52
ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε ότι 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 110 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 στη Βαγδάτη.

Η τραγωδία, που προκάλεσε οργή στο Ιράκ, αποδίδεται σε αμέλεια.

Πολλά θύματα νοσηλεύονταν διασωληνωμένα όταν οι φιάλες οξυγόνου εξερράγησαν προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά η οποία πολύ γρήγορα κατέκαψε τις ψευδοροφές και άλλα εύφλεκτα υλικά, ανέφεραν γιατροί και πυροσβέστες.

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε κατεπειγόντως τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα νοσοκομεία για να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων οδυνηρών συμβάντων στο μέλλον», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλίντ αλ Μουχάνα, ανακοινώνοντας στην κρατική τηλεόραση τον νέο απολογισμό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στο νοσοκομείο Ιμπν Χατίμπ, στην περιοχή της Γέφυρας Ντιγιάλα.

Συγγενείς των ασθενών όρμησαν μέσα στις φλόγες για να σώσουν τους αγαπημένους τους.

Ένας άνδρας που είχε πάει να επισκεφθεί τον αδελφό του περιέγραψε ότι κάποιοι άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν. «Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε, σαν να καίγονταν καύσιμα… Έβγαλα τον αδελφό μου στον δρόμο, δίπλα στο φυλάκιο ασφαλείας. Μετά, γύρισα πίσω και έφτασα στον τελευταίο όροφο, που δεν κάηκε. Βρήκα ένα κορίτσι, γύρω στα 19, που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, κόντευε να πεθάνει», είπε ο Άχμετ Ζάκι. 

«Την πήρα στους ώμους και έτρεξα κάτω. Ο κόσμος πηδούσε… Γιατροί έπεφταν πάνω σε αυτοκίνητα. Όλοι πηδούσαν (από τα παράθυρα). Και εγώ συνέχισα να ανεβαίνω, να βγάζω έξω ανθρώπους», πρόσθεσε.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Όμως πολλοί συγγενείς παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο, πολλές ώρες αφότου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους πουθενά αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters. Φωτογραφία: Thaier al-Sudani/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back