ΘΕΑΤΡΟ

Ικανοποίηση για το 2ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Εικόνα του άρθρου Ικανοποίηση για το 2ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2018, 21:16
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό το καλοκαίρι, το 2ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του ΔΗΠΕΘΕ και του Δήμου Ιωαννιτών «στέγασε» πέντε θεατρικές παραγωγές, μία από τις οποίες ήταν οι «Θεσμοφοριάζουσες», μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την εταιρία «Τεχνηχώρος» και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ενώ παράλληλα δημιούργησε το «Θερινό Μαντείο», ένα εργαστήρι καλλιτεχνικής έρευνας με σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αναμφίβολα ένα καλό καλοκαίρι για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με χιλιάδες θεατές να δίνουν το παρών στις παραστάσεις οι οποίες ανέβηκαν κυρίως στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Σε έναν μίνι γραπτό απολογισμό της περιόδου αυτής, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου στέκεται ιδιαίτερα στη «συνεργασία με σημαντικούς καλλιτεχνικούς φορείς της χώρας», ευχαριστώντας όλους όσους συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: από τους συντελεστές και τους εθελοντές μέχρι τους θεατές. Η κ. Βακαλοπούλου επισημαίνει δε ότι στις παραστάσεις του φεστιβάλ στο αρχαίο θέατρο έδωσαν το παρών και θεατές από άλλες πόλεις της χώρας αλλά και από το εξωτερικό. «Το φεστιβάλ μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη σημαντικό πόλο έλξης τουριστών. Με τον τρόπο αυτόν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης αναδεικνύεται ως ένα σπουδαίο, διεθνώς αναγνωρισμένο τοπόσημο, όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας», τονίζει.

Τις ευχαριστίες της σε όλους απευθύνει και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ελένη Δημοπούλου. Η κ. Δημοπούλου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Θερινό Μαντείο: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που από την πρώτη του κιόλας χρονιά το Θερινό Μαντείο, εντάχθηκε στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, το οποίο συντονίζει και ενισχύει το υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου».

*Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back