Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 7-04-2020, 14:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο στην εικόνα ως προς νέα κρούσματα αλλά και ως προς την πορεία της υγείας των νοσούντων από κοροναϊό στην Ήπειρο σε σύγκριση με χτες. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων συνεχίζεται η νοσηλεία πέντε ασθενών, από τους οποίους οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σημερινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η κατάσταση έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο θετικά περιστατικά.

Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση.

Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται  τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση του ασθενή να είναι βελτιωμένη.   

Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε.

-Κατά τη χτεσινή ημέρα εξετάστηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 57 νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Από τα επτά δείγματα που στάλθηκαν  χθες, τα πέντε είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο.

-Σήμερα  στάλθηκαν επτά νέα δείγματα  για εξέταση.

-Από το σύνολο των 109  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Τα 25 δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση  καθώς και τέσσερα  που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 5/4, ήταν αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκαν 19 νέα δείγματα για εξέταση.

-Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.

-Στο νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.

-Ελήφθησαν δύο δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται  τα  αποτελέσματα.

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες, ήταν αρνητικά.

-Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 23 δείγματα προς εξέταση. Τα 21 ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω.

-Στο κάμπινγκ του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 20 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες τους. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα