Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό ο Μπάιντεν. Νέες πιέσεις για παραίτηση

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό ο Μπάιντεν. Νέες πιέσεις για παραίτηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2024, 10:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υπό την πίεση των συναδέλφων του Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την εκστρατεία επανεκλογής του, βρέθηκε θετικός στον COVID-19 ενώ επισκέφθηκε το Λας Βέγκας την Τετάρτη και αυτοαπομονώθηκε αφού παρουσίασε ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ ανακοίνωσε το θετικό τεστ για τον 81χρονο Δημοκρατικό, αφού ο Μπάιντεν ακύρωσε μια ομιλία του λόγω της διάγνωσης.

Η ασθένεια έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Μπάιντεν, ο οποίος χάνει έδαφος στις πολιτείες μάχης έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός θριαμβευτικού συνεδρίου αυτή την εβδομάδα, αφού επέζησε μιας απόπειρας δολοφονίας το Σάββατο. 

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν σχεδίαζε να περάσει ένα μακρύ Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του στο Ντέλαγουερ. Δεν ήταν σαφές πόσο καιρό η ασθένεια θα τον κρατούσε μακριά από την προεκλογική εκστρατεία.

Πιέσεις

Κορυφαίοι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αύξησαν τις πιέσεις προς τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την εκστρατεία επανεκλογής του λόγω των ανησυχιών ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό διεκδικητή Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσαν την Τετάρτη τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σούμερ είπε στον Μπάιντεν σε συνάντηση που είχε το Σάββατο ότι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα και το Δημοκρατικό Κόμμα αν τερμάτιζε την εκστρατεία επανεκλογής του, μετέδωσε το ABC News.

Το CNN μετέδωσε την Τετάρτη ότι και η Πελόζι είπε στον Μπάιντεν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Τραμπ και ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Δημοκρατικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Άνταμ Σιφ έγινε ο 20ος Δημοκρατικός στο Κογκρέσο που κάλεσε δημοσίως τον Μπίντεν να εγκαταλείψει την κούρσα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back