Ημερίδα από τη «Σχεδία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2022, 22:39

Ημερίδα με τίτλο «Οι πολλαπλές διαστάσεις της εξάρτησης. Διαχρονικές πρακτικές - Νέες προκλήσεις», διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο συντονιστής διευθυντής ΕΣΥ Τμημάτων Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πρώην επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «Αργώ», νευρολόγος-ψυχίατρος δρ. Παναγιώτης Γεωργάκας, («Εξάρτηση: μια προσωπική επιλογή. Απεξάρτηση: μια συλλογική προσπάθεια»), και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», καθηγητής Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλειος Κούτρας («Οι κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της εξάρτησης και της διαχείρισής της»).

Επίσης, θα μιλήσουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», κοινωνιολόγος MSc Καλλιόπη Κομνηνού («Βασικές αρχές και αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων») και ψυχοπαιδαγωγός MSc Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Ερασμία Φείδη («Καθολικές, επικεντρωμένες και ενδεδειγμένες προληπτικές παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης ‘Σχεδία’»).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back