Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2018, 19:43
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη ανεβαίνει από την «5η Εποχή» την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στις 21:30, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Την τραγωδία αυτή σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Ηλέκτρας. Μαζί της ο Νίκος Κουρής, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Νίκος Αρβανίτης κ.ά.

Το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ.

Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας (Ώρες λειτουργίας: 11.00-15.00 και 17.30-21.30).

Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ ανακοινώνει πως διαθέτει για τους θεατές που θέλουν να δουν την παράσταση «Ηλέκτρα», εισιτήρια για τη μεταφορά τους προς και από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 ευρώ κατ’ άτομο (με επιστροφή) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν με την αγορά του εισιτηρίου τους για την παράσταση, από το κιόσκι της κεντρικής πλατείας (λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back