Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Τ. Καλογιάννη για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2022, 19:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με το στρατόπεδο Βελισσαρίου συνδέει τη μεταστέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία κινείται στην ίδια γραμμή με τον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ (και αδελφό της) Σταύρο Καλογιάννη.

Η κα Καλογιάννη, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για άλλο θέμα, εξέφρασε τη διαφωνία της με τον τρόπο που κινείται η δημοτική αρχή. «Οι αστυνομικές υπηρεσίες ψάχνουν οικόπεδο ή κτίριο για ενοικίαση, ο Δήμος προσκομίζει σε αυτές διάφορα τοπογραφικά από οικόπεδα που έχει διαθέσιμα και αυτό λέγεται στενή συνεργασία. Το πρόβλημα στην μεγάλη του εικόνα το έχουμε θέσει από καιρό. Ανάγκη μετεγκατάστασης έχει και το Αστυνομικό μέγαρο και ο 2ος Πυροσβεστικός σταθμός επί της Λεωφόρου Γράμμου. Δεδομένου δε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου Πολιτικής Προστασίας μέσω ΣΔΙΤ, το πρώτο στοιχείο που έπρεπε να εξεταστεί ήταν αν υπήρχε έκταση να φιλοξενήσει και τις τρεις αυτές κτιριακές υποδομές που παρουσιάζουν μία συνάφεια. Πρώτα η σωστή χωροθέτηση και μετά η εξεύρεση του γηπέδου κτλ. Και η πρώτη επιλογή για τη χωροθέτηση είναι το στρατόπεδο Βελισσαρίου» είπε.

Η κα Καλογιάννη εξέφρασε επίσης την απορία της για το τι μέλλει γενέσθαι με το υπάρχον Αστυνομικό Μέγαρο, για το οποίο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε αναφέρει ότι θα παραχωρηθεί στον Δήμο με την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου. «Ας πούμε ότι θα βρεθεί χώρος για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Το σημερινό κτίριο, ποια χρήση θα πάρει;» αναρωτήθηκε. Το ίδιο ερώτημα έκανε και για τις δικαστικές φυλακές Σταυρακίου, για τις οποίες έχουν ξεκινήσει από το υπουργείο οι διαδικασίες μεταφοράς τους στην Κόντσικα, σε δημοτική έκταση.

«Και για το Γιαννιώτικο Σαλόνι και για το κτίριο της Δομπόλη και για τον χώρο που σήμερα βρίσκονται οι φυλακές Σταυρακίου όπως και για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, ο δήμαρχος, οι στενοί του φίλοι και συνεργάτες, όπως και ο καθένας πολίτης μπορούν να έχουν οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα. Πλην όμως αυτή η άποψη για να γίνει άποψη του Δήμου, πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο» είπε η κα Καλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back