Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ιωάννινα_2023», προεκλογικές ετοιμασίες

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα_2023», προεκλογικές ετοιμασίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2022, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζεται η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η κα Καλογιάννη, εδώ και καιρό, έχει εγκαινιάσει έναν κύκλο επαφών με διάφορους φορείς, έχοντας στο πλευρό της μέλη της παράταξης. Στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής ετοιμότητας, εντάσσεται και μια νέα ιστοσελίδα ως ένα μέσο επικοινωνίας με τους δημότες. Το logo δε της παράταξης συνοδεύεται πια από το σύνθημα «Δήμος όλων για όλους» (το προηγούμενο ήταν «Το Μέλλον Σήμερα»).

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κα Καλογιάννη μίλησε για τη νέα ιστοσελίδα της παράταξης.

Όπως είπε, μια μικρή καινοτομία αυτής της ιστοσελίδας είναι ότι το βήμα που δίνεται στους δημότες να καταγράψουν την άποψή τους για τη λειτουργία του Δήμου. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν τρία ερωτηματολόγια. Τα δύο πρώτα αφορούν τα Ιωάννινα: «Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην πόλη» και «Τι λείπει από Ιωάννινα». Το τρίτο ερωτημολόγιο είναι εκλογοκεντρικό: «Με ποιο κριτήριο θα επιλέξετε δήμαρχο στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Την παρουσίαση της ιστοσελίδας που σχεδίασε ο Νίκος Ντέμος, ανέλαβε να παρουσιάσει το μέλος της παράταξης Γιώργος Στεργιούλης, ο οποίος ανέφερε με σαφήνεια: «η παράταξη φιλοδοξεί και είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του Δήμου».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η κα Καλογιάννη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τρία ζητήματα της επικαιρότητας: τις σχολικές καθαρίστριες, την αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου και το πάρκο Πυρσινέλλα.

Για τις σχολικές καθαρίστριες, η κα Καλογιάννη ανέφερε ότι η παράταξή της καταψήφισε το θέμα της μειωμένης χρηματοδότησης στην Οικονομική Επιτροπή και ζήτησε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Η δημοτική αρχή αντέδρασε στέλνοντας έγγραφο στο υπουργείο ζητώντας την κεντρική αντιμετώπιση του θέματος. Η εξέλιξη αποδεικνύει ότι το θέμα δεν έτυχε σοβαρού χειρισμού από πλευράς της δημοτικής αρχής» τόνισε.

Για το κτίριο επί της οδού Δομπόλη, η επικεφαλής της παράταξης κατέθεσε την εκτίμηση ότι «ο δήμαρχος αγχώθηκε και το άγχος είναι κακός σύμβουλος». Η κα Καλογιάννη είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το ποιες δημοτικές υπηρεσίες θα στεγαστούν στο κτίριο ούτε και πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν τελικά. «Θα τα μάθουμε εν καιρώ και αν είμαστε τυχεροί» είπε.

Επανέλαβε δε τη θέση της παράταξης για την «ανάπλαση» του πάρκου Πυρσινέλλα, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι «βαφτίζει οτιδήποτε και οποιοδήποτε έργο εμβληματικό και οραματικό και ας είναι αποσπασματικό και ένα φτιασίδωμα λίγο από όλα». Και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη να συσταθεί οργανισμός λειτουργίας του πάρκου, που θα ‘τρέξει’ συν τοις άλλοις και την ενσωμάτωση του δυτικού τμήματος του πάρκου και τη μελλοντική ένταξη του στρατοπέδου στη  λειτουργία του πάρκου».


* Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κα Καλογιάννη είχε στο πλευρό της τα μέλη της παράταξης Χριστίνα Μάστορα, Νίκο Κωτσίνα, Ντίνο Σουμαλεύρη, Ντίνο Παπαδόπουλο και Γιώργο Στεργιούλη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back