ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H πρόταση της Λαϊκής Συπείρωσης για τη Spider

Εικόνα του άρθρου H πρόταση της Λαϊκής Συπείρωσης για τη Spider
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2018, 15:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφώνησε με την είσοδο της Περιφέρειας Ηπείρου στον πλειστηριασμό για το ακίνητο των Καρδαμιτσίων και κατέθεσε δική της πρόταση με δύο σκέλη: Να ονομαστικοποιηθούν οι μετοχές της εταιρίας στη Σερβία, να γίνει και άρση της  νομικής της προσωπικότητας  και να κατασχεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι απευθείας από τις κρατικές οφειλές προς την εταιρία.

«Κανείς δεν μας πείθει ότι η περιφερειακή αρχή με τη συνεννόηση με σημαντικό μέρος της λοιπής αντιπολίτευσης κόπτονται για τους εργαζόμενους. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, ούτε οι εργαζόμενοι πρέπει να σας έχουν. Ποια ήταν η στάση της περιφέρειας όλα τα προηγούμενα χρόνια και ποια ήταν η πολιτική της γραμμή; Δεν υπάρχει εργατικό αίτημα που να μην το έχετε απορρίψει» είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της παράταξης Όλυ Τσουμάνη.

Στο μεταξύ, ο Σπύρος Ριζόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης, άλλαξε κάπως τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους (χτες δήλωνε ότι «η Περιφέρεια δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα») και στη νέα του τοποθέτηση για το ζήτημα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με περίπου 3 έως 4.000 ευρώ που θα λάβει ο καθένας - ψίχουλα σε σχέση με το σύνολο των οφειλόμενων- είναι προφανές ότι επιχειρείται με πλάγιο τρόπο η επικοινωνιακή ‘εξόφληση’ της υποχρέωσης που έχει η εταιρεία να αποκαταστήσει την οικονομική βλάβη των εργαζομένων με βάση τη γνωστή, πάγια τακτική ‘κάτι είναι κι αυτό που πήραν’». Ο κ. Ριζόπουλος θεωρεί ότι «με τον τρόπο αυτό σβήνεται η ηθική υποχρέωση της εταιρείας, αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, απέναντι στους εργαζόμενους που έμειναν στο δρόμο» και συμπληρώνει ότι επιφυλάσσεται για νομικές ενέργειες, σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του περιφερειακού ταμείου για το θέμα. 




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back