πλαισιο πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιορτές Σουλίου: Εκτεθειμένη λόγω Γλύξμπουργκ η Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Γιορτές Σουλίου: Εκτεθειμένη λόγω Γλύξμπουργκ η Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2024, 22:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά, οι χειρισμοί ή και οι ολιγωρίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκαλούν προβληματισμό και δημιουργούν σοβαρό θεσμικό ζήτημα.

Ο λόγος αυτή τη φορά για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις εκδηλώσεις στο Σούλι, ανάμεσα στους επισήμους. Το μέλος της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας με την παρουσία του δημιουργεί ζήτημα, ειδικά από τη στιγμή που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κοινού των Ηπειρωτών, η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο στο προαύλιο του Αγίου Δονάτου στην Παναγιώτα Αγγέλη, περιφερειακή σύμβουλο Θεσπρωτίας της παράταξης.

Το γεγονός σχολίασε και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης που ήταν εκεί. 

«Δυστυχώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο και έδωσε βήμα επισήμου στον Παύλο Γλύξμπουργκ σαν να πρόκειται για πολιτειακό θεσμικό παράγοντα. Κάποιοι ιθύνοντες νοσταλγοί άλλων εποχών δεν σέβονται την ιστορικά καταγεγραμμένη βούληση του ελληνικού λαού να έχει Δημοκρατία και όχι κληρονομική Βασιλεία και ξεθάβουν φαντάσματα του παρελθόντος για να συσπειρώσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο» τονίζει σε ανάρτησή του.

Το γεγονός δεν είναι πρωτοφανές σε «χώρο ευθύνης» της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πράξεις αυταρχισμού και απαγορεύσεις έχουν επιβληθεί και σε περιφερειακά συμβούλια, στα οποία η περιφερειακή αρχή θεώρησε ότι απειλούνταν τόσο, ώστε να αφήσει εκτός κτιρίου και συνεδρίασης, περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Εκτός αυτών, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Άγγελος Συρίγος, υπουργός της ΝΔ και γνωστός για τις εθνικιστικές του θέσεις, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει ως καθηγητής του Παντείου στην εκδήλωση, κατέληξε να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τους υποψηφίους της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη και Πύρρο Δήμα, δίνοντας τον λόγο στον γιο του πρώτου και στον δεύτερο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, νυν υποψήφιο της ΝΔ.

Η παράταξη ζητάει εξηγήσεις, όπως τι ακριβώς έκανε στις γιορτές ο κ. Γλύξμπουργκ, ως επίσημος και ποιος τον κάλεσε εκεί, με ποιο θεσμικό αξίωμα.

Σημειωτέον ότι την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.


ΣΧΟΛΙΑ
Μιχάλης
Ότι κουταμάρες θέλει ο καθένας γράφει, προφανώς για να ικανοποιήσει την αυταρέσκειά του, ή τις άνωθεν εντολές. Δημοκρατία έχουμε και όλοι απολαμβάνουμε ίσα δικαιώματα, αρκεί να μην προκαλούμε βλάβη σε άλλους. Ας αφήσουμε τους βερμπαλισμούς και ας γίνουμε πιό παραγωγικοί για τους εαυτούς μας και για την κοινωνία.
Τζαναρτι
Ο λαός της Ελλάδας τους έστειλε μια και καλή στα αζήτητα. Πλέον περιφέρονται σαν βρυκόλακες και όπου βρουν πρόθυμους οσφυοκαμπτες, εμφανίζονται. Δεν παρέστη ιδιωτικά, αλλά μαζί με τους επίσημους!
Πετρος
Ετσι πρεπει να στειλουν και τους 3 Μητσοτακη Κασσελακη Ανδρουλακη
Μιχαηλ Στρατος
Να πάρετε ενα μεγαλο χαρτονι να τους κάνετε αερα σταχαμνα !!! Αυτοι εκαναν και κατι για την Ελλάδα ενω εσείς τι κάνατε εκτος και αν το παιδομαζωμα θεωρείται αθλος!!!
Δημήτριος
Προσθέτω, για την ιστορία,ότι το μνημείο των Σουλιωτισσων έγινε από τον παππού του Βασιλέα Παύλο και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 10-6-1961. Αυτά για τον ανιστορητο (;) Κατσι...
Σταύρος
Μεγαλειώδη ανοησία του αρθρογράφου.Ολοι οι αμόρφωτοι χαμηλής αυτοεκτίμησης γίνονται δημοσιογράφοι.Σας πονάει που ετοιμάζεται η επιστροφή της Συνταγματικής Μοναρχίας.Νιωθεις καλύτερα να τον αναφέρεις Γλυξμπουργκ,έχεις στύση?
Νικόλαος.
Εμένα προσωπικά με ενοχλούν όλοι οι υπόλοιποι άθεοι και ανθέλληνες, που στέκονται αριστερά και δεξιά του διαδόχου! Που κατέκλεψαν την χώρα και συνεχίζουν! Και αν δεν υπήρχε ο παππούς του διαδόχου, δεν θα υπήρχε και το μνημείο αυτό. Ξυδάκι.
οι διχαστες της αριστερας .....
ο Παυλος ειναι αξιοπρεπης , σοβαρος και προτυπο νομοταγους πολιτη !!! Αντιθετα κατι νεοσσοι της αχριστερας του ... ζηκου , που ευτχως ΔΕΝ θα ξαναδουν εξουσια , καλυτερα να μη μιλανε , γιατι ο λογος τους ειναι διχαστικος και ασοβαρος ........ Η δημοκρατια δεν φοβαται τους συνετους , αλλα εχει προβλημα με τους << δημοκρατες >> του ....ωλου ....... που καιροφυλακτουν να δυναμιτισουν το κλιμα ακομα και στις Εθνικες Εορτες .......Πολυ θρασος για την ηλικια του .......
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3