ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από πού πάμε για τη λίμνη;

Εικόνα του άρθρου Από πού πάμε για τη λίμνη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2024, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια καινούρια δράση «εγκαινιάζει» η ομάδα πολιτών «Κοινά Ιωαννίνων». Η δράση έχει τον τίτλο: «Πλησιάζοντας τη λίμνη-Ποια διαδρομή επιλέγουμε για να προσεγγίσουμε την Παμβώτιδα;».

Τα «Κοινά Ιωαννίνων» προσπαθούν να εμπλέξουν στη δράση αυτή όλους τους πολίτες μέσα από ένα δομημένο ερωτηματολόγιο το οποίο συνέταξαν μέλη του συλλόγου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το ερωτηματολόγιο αυτό επιχειρείται να γίνει καταγραφή και αποτύπωση των διαδρομών που επιλέγονται από τους κατοίκους όντας πεζή αλλά και των προβλημάτων. Ενδεικτικά εξετάζονται παράμετροι, όπως η δυσκολία βαδίσματος λόγω κλίσης του εδάφους, η σκίαση, η πυκνή στάθμευση, η αίσθηση ασφάλειας, η επάρκεια οδοφωτισμού, η δυνατότητα στάσης, η διάρκεια της διαδρομής, το ευχάριστο ή μη ηχοτοπίο και το αστικό περιβάλλον.

«Στόχος είναι να εντοπιστούν ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά του αστικού τοπίου που καθιστούν έναν δημόσιο χώρο ελκυστικό, να αναδειχθούν ελλείψεις και να προταθούν τρόποι, ώστε να εμπλουτιστεί ή να βελτιωθεί η εμπειρία της προσέγγισης στη λίμνη, μέσω ενός δικτύου εναλλακτικών διαδρομών. Επίσης να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα που συγκροτούν την ταυτότητα της πόλης σήμερα» αναφέρεται.

Το δεύτερο στάδιο της δράσης θα είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία ενός βιωματικού χάρτη και με την αποτίμηση των συμπερασμάτων ως προς πιθανές προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών περιήγησης.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται, μπορούν να συμπληρώσουν το ανώνυμο ερωτηματολόγιο στον εξής σύνδεσμο: https://forms.gle/u3kSMi3ywEk24QcE9

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3