ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια «κοιτάει» προς τη Spider

Εικόνα του άρθρου Η Περιφέρεια «κοιτάει» προς τη Spider
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2018, 19:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεδριάσει εκτάκτως (και επειγόντως), προκειμένου να προλάβει να υποβάλλει αίτημα συμμετοχής στον πλειστηριασμό ακινήτων της Spider, στις 7 Νοεμβρίου.

Η προθεσμία λήγει την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, με σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για να καταθέσει τη σχετική εγγύηση.

Ήδη, έχει γίνει μια σχετική σύσκεψη σχετικά με το ενδεχόμενο η Περιφέρεια Ηπείρου να εξαγοράσει το ακίνητο στα Καρδαμίτσια, την παλιά βάση της Spider δηλαδή. Ανάμεσα στα σχέδια είναι να μετατραπεί σε εκθεσιακός χώρος.

Τα ακίνητα της εταιρίας έχουν μπει αρκετές φορές μέχρι σήμερα σε πλειστηριασμοί, χωρίς όμως να προχωρήσει η εξαγορά τους. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, για την πολυκατοικία της οδού Κοραή, ήταν και η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, πιέζουν να προχωρήσουν οι εξαγορές για να μπορέσουν να πληρωθούν, καθότι τους οφείλονται μισθοί και άλλα, εδώ και αρκετά χρόνια πλέον.  Από την πλευρά τους, έχουν προτείνει να λειτουργήσουν το εργοστάσιο οι τοπικοί φορείς (όπως η Περιφέρεια) με στήριξη από το Υπουργείο Εργασίας, κάτι που έχει βρει ευήκοα ώτα στο υπουργείο, αλλά για να υλοποιηθεί, χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα.  




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back