ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παραίτηση του προέδρου και οι συγγνώμες

Εικόνα του άρθρου Η παραίτηση του προέδρου και οι συγγνώμες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2021, 18:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέβαλε σήμερα ο Σταύρος Παργανάς ως… απάντηση στα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 26 Απριλίου, όταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς αντάλλαξαν απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Διαβάστε: Ο ξεπεσμός του πολιτικού λόγου

Ο κ. Παργανάς αποφάσισε λοιπόν να βάλει, όπως είπε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη), την αξιοπρέπεια πάνω από το πολιτικό αξίωμα, να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα έγιναν σε εκείνη τη συνεδρίαση. Ανέφερε δε ότι η λύση δεν ήταν να κλείσει τα μικρόφωνα, εντόπισε το πρόβλημα στο ότι «με την παρουσία μου δεν ενέπνευσα για ορθή πολιτική συμπεριφορά» και είπε ότι ανέμενε «από τους πρωταγωνιστές των αθλιοτήτων να ζητήσουν συγνώμη, πράγμα που δεν έπραξαν». Η τοποθέτηση-δήλωση παραίτησης αιφνιδίασε πάντως όλο το σώμα.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν από τον κ. Παργανά να ανακαλέσει την παραίτησή του, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ο κ. Παργανάς ήταν όμως σαφής: «Δεν ήταν απόφαση εν θερμώ… Κάνοντας αυτή την κίνηση προσφέρω μεγαλύτερη υπηρεσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφασή μου είναι οριστική κι αμετάκλητη. Πρόκειται για ενσυνείδητη επιλογή». Ο κ. Καχριμάνης έκανε, από την πλευρά του, κι αυτός μια έκκληση στον κ. Παργανά να παραμείνει στο αξίωμα.

Ωστόσο, ούτε και ο κ. Καχριμάνης κατάφερε να μεταπείσει τον κ. Παργανά. Ο περιφερειάρχης, στην τοποθέτησή του, ζήτησε συγγνώμη για εκείνη τη συνεδρίαση, κάνοντας λόγο για μια «ατυχή στιγμή». Τη δική του συγγνώμη ζήτησε και ο κ. Ριζόπουλος, λέγοντας ότι θα ήταν «μικροψυχία κάτι διαφορετικό». Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν πήρε καθόλου τον λόγο ο τρίτος πρωταγωνιστής του «επεισοδίου», ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς…

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας παρέπεμψε σε μια προσωπική επιστολή που έστειλε στον κ. Παργανά χτες αργά το βράδυ, και στην οποία χαρακτήριζε την επίμαχη συνεδρίαση ως «μια άτυχη στιγμή» και εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον», είπε για τον κ. Παργανά ότι «έχει συμπεριφερθεί κατά τη θητεία του άψογα και δημοκρατικά», ενώ ο Γιώργος Πρέντζας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τον χαρακτήρισε «σύγχρονη Ιφιγένεια». Τόσο και ο κ. Πρέντζας όσο και ο Ζώης Γαλατάς από την «Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου» εκτίμησαν ότι το «επεισόδιο» της συνεδρίασης εκείνης δεν ήταν μια «άτυχη στιγμή» αλλά κάτι που αναδεικνύει την προβληματική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου γενικότερα.

Μετά και το οριστικό «όχι» του κ. Παργανά σε ανάκληση της παραίτησης, παραμένει, και σε θεσμικό επίπεδο, να γίνει η ειδική συνεδρίαση αποδοχής (ή μη) της παραίτησης. Ο κ. Παργανάς θα παραμείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως περιφερειακός σύμβουλος και βέβαια ως μέλος της παράταξης του κ. Καχριμάνη.


* Φωτογραφία αρχείου (όταν οι συνεδριάσεις γίνονταν διά ζώσης)

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Επιτέλους κάποιος ντράπηκε !!!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back