ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προεδρείο και προβλήματα στο περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Προεδρείο και προβλήματα στο περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2017, 19:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διάλογο άνοιξε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρος Παργανάς με τη Συμμαχία Ηπειρωτών, απαντώντας με μια τετραπλάσια ανακοίνωση, στην αρχική της παράταξης που τον κατηγορούσε (και δεν είναι η μόνη), για συνεδριάσεις με θέματα ρουτίνας και όχι ουσιαστικά. Ο κ. Παργανάς απάντησε με αναφορές σε όλα τα ζητήματα, επικαλούμενος τα τυπικά που ισχύουν, ειδικά για το θέμα της Νιάρχου. Βέβαια, αυτό που δεν λέει ο κ. Παργανάς είναι ότι η πολιτική της περιφερειακής αρχής είναι να μη γίνει ανοιχτή συζήτηση μέχρι να οριστικοποιηθούν κάποια θέματα για την κατασκευή του δρόμου, πράγμα που αφαιρεί πολύ βάρος από τα επιχειρήματά του. Κατηγορεί πάντως την παράταξη της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» ότι επιθυμεί «επιλεκτική και κατά το δοκούν τήρηση του κανονισμού λειτουργίας» και ότι μέλη της «καταστρατηγούν συστηματικά τον κανονισμό,  παραβιάζοντας το χρόνο ομιλίας,   διακόπτουν άλλους ομιλητές,  ή ακόμη και τοποθετούνται  επί θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως». 

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι «πρωταθλητές» στις διακοπές άλλων ομιλητών, παραμένουν οι πιο «θερμόαιμοι» σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Κατά τα λοιπά, ο κ. Παργανάς κάνει περισσότερο πολιτική, παρά απολογείται ως πρόεδρος σώματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Τα αναφερόμενα  στην ανακοίνωση περί συμπεριφοράς του 51%  στερούνται στοιχειώδους   πολιτικής σοβαρότητας. Θα μπορούσα  να τα εκλάβω  ως πρώιμο προεκλογικό πυροτέχνημα ή τουλάχιστον ατυχή έκφραση του συντάκτη της ανακοίνωσης και όχι ότι  εκφράζουν τις ενδόμυχες   σκέψεις  και απόψεις  του, ότι θα λειτουργούσε  ως απόλυτος και αλάθητος άρχοντας,  αν ελάμβανε ο ίδιος  αυτό το ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση». Στην απάντηση… απάντησε ξανά η παράταξη: επικαλείται και αυτή το γράμμα του νόμου για να στηρίξει τα επιχειρήματά της, ειδικά για την υποχρέωση του σώματος να συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα. 

«Η συζήτηση που δεν έγινε για το περιφερειακό συνέδριο, πριν και μετά την πραγματοποίηση του,  είναι δημοκρατικό έλλειμμα της περιφερειακής αρχής και θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερο το προεδρείο», αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει: «Δεν έλειψαν τα πολιτικά ζητήματα το προηγούμενο διάστημα για να συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο. Το προεδρείο δεν τα είδε και η περιφέρεια απουσίαζε ή τα διαχειρίστηκε από μόνη της όπως συνηθίζει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back