ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η οδός Ανεξαρτησίας, ένα master plan και κάποιες παρατηρήσεις

Εικόνα του άρθρου Η οδός Ανεξαρτησίας, ένα master plan και κάποιες παρατηρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2021, 21:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tο αίτημα του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου «Παλιά Γιάννινα» (όπως είχε κατατεθεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση, το καλοκαίρι) για την εκπόνηση ενός προγραμματικού σχεδίου ανάπτυξης (master plan) του ιστορικού κέντρου υπενθύμισε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κα Καλογιάννη, καταθέτοντας έναν γενικότερο προβληματισμό για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο, εκτίμησε ότι θα πρέπει να γίνει σύντομα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του συλλόγου για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Εκ των πραγμάτων, η επικεφαλής της παράταξης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο έργο του open mall που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την ανακατασκευή του οδοστρώματος της οδού Ανεξαρτησίας.

Σε αυτό το σημείο, κατέθεσε κάποιους προβληματισμούς που αφορούν:

-τις κλίσεις του αναβαθμισμένου οδοστρώματος σε συνδυασμό με τα αραιά χωροθετημένα φρεάτια ομβρίων, που σε βροχοπτώσεις υψηλής έντασης, θα οδηγήσουν τα όμβρια ύδατα προς τις εισόδους των καταστημάτων

- την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην ομαλή και τεχνικά ιδιαίτερη αποκατάσταση των συμβολών της Ανεξαρτησίας και των καθέτων σε αυτήν οδών, όπως της οδού Χατζηκώστα, λόγω των υψομετρικών διαφορών.

Το έργο του open mall αφορά και την αποκατάσταση κάποιων προσόψεων με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο Ιωαννίνων (και όχι τον Δήμο Ιωαννιτών).

Η κα Καλογιάννη ανέφερε ότι υπάρχουν προβληματισμοί μήπως δεν υπάρξει χρηματοδότηση για την πλήρη αποκατάσταση όλων των προσόψεων και κυρίως των διατηρητέων. Όπως προβληματισμοί υπάρχουν και την παλιά δημοτική λαϊκή αγορά, η οποία παραμένει αναξιοποίητη. Τέλος, αναφορά έκανε και στη μη ύπαρξη, μέχρι στιγμής, εκ μέρους του Δήμου κάποιου σχεδιασμού για την ανακατασκευή και την αξιοποίηση κτιρίων διαφόρων κληροδοτημάτων ή για πεζοδρομήσεις ως συνέχεια των υφιστάμενων.

Όλα αυτά, όπως είπε, θα μπορούσαν να συζητηθούν σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


* Φωτογραφία από την πρόσφατη περιοδεία της κας Καλογιάννη και δημοτικών συμβούλων στο ιστορικό κέντρο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back