Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «νέα γενιά ανακύκλωσης» που… γέρασε νωρίς

Εικόνα του άρθρου Η «νέα γενιά ανακύκλωσης» που… γέρασε νωρίς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 16:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H υπόθεση της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, παρά τις πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν και τις «φανταχτερές» εκδηλώσεις που ακολούθησαν, δεν εξελίσσεται καλά στον Δήμο Ιωαννιτών.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ιστορικό και τις πενιχρές «επιδόσεις» εδώ.

Με αφορμή την κατάσταση, η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» ανατρέχει στην υπόθεση, από την εποχή που ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωνε τη «νέα γενιά ανακύκλωσης» και τον Φεβρουάριο του 2020, όταν γίνονταν τα εγκαίνια του πολυχώρου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία πρωτοστάτησε σε πιέσεις.

Η παράταξη κατέθεσε ερώτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το πρόγραμμα και όπως τονίζει, ενημέρωθηκε ότι «έχει πάει στα αζήτητα. Με τον ίδιο τρόπο που οργάνωσε ο κ. Θεοδωρικακός το πρόγραμμα Τρίτσης και την χρηματοδότησή του από την ΕΤΕπ, φαίνεται ότι οργάνωσε και την ανταποδοτική ανακύκλωση».

Διαβάστε επίσης: «Ευλογημένη» ανακύκλωση

Τονίζει δε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να μην έχει σχεδιασμό, προτεραιότητες και εν τέλει αποτέλεσμα. Ένα χρόνο το πρόγραμμα δεν έτρεχε και κανείς από τη δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε την πόλη, δεν κατήγγειλε το υπουργείο για τον σχεδιασμό του στο κενό».

Τέλος, σημειώνει ότι με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει αποτελεσματική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που πηγαίνουν στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι και εν τέλει, ότι «δεν έχουν άλλο χρώμα τα χρήματα των δημοτών όταν πάνε είτε για τον ΦΟΔΣΑ, είτε για τα led, είτε για την ανακύκλωση. Έχουν ακριβώς την ίδια βαρύτητα, γι' αυτό καλό είναι να έχουμε και την ίδια ευαισθησία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back