ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η λίμνη και τα μεταναστευτικά πουλιά

Εικόνα του άρθρου Η λίμνη και τα μεταναστευτικά πουλιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2018, 17:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (Eurobirdwatch 2018) διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλαιά σφαγεία). Φέτος γιορτάζεται η 25η επέτειος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, που αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLife International και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» θα ξεκινήσει με παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, μολυβοθήκες με θέμα τα πουλιά), θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικά παιχνίδια (η λίμνη επικεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια δίπλα στη λίμνη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση «Η δική μας Ντενεκεδούπολη» από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία» σε σκηνοθεσία Γιολάντας Καπέρδα.

Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


* H φωτογραφία είναι του Νίκου Μπούκα (Plegadis)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back