ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κατεδάφιση έγινε, η ανέγερση ξεκινά

Εικόνα του άρθρου Η κατεδάφιση έγινε, η ανέγερση ξεκινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2022, 19:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mετά από πολύ καιρό, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, συνοδεία των αντιδημάρχων Γιώργου Αρλέτου και Χριστίνας Κωτσαντή και του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου, επισκέφθηκε ένα έργο.

Η δημοτική αρχή βρέθηκε στην οδό Λαμπρίδη, όπου οι εργασίες κατεδάφισης των παλιών κτιρίων του πρώην ασύλου ανιάτων ολοκληρώνονται, με την ανάδοχο εταιρία να ετοιμάζεται για τη θεμελίωση των νέων κτιρίων.

Στην έκταση αυτή, θα γίνει ένα «Κέντρο για το Παιδί» με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».  

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, σε έναν χρόνο περίπου το έργο θα έχει παραδοθεί στους δημότες. Έτσι ένας χώρος που επί δεκαετίες ρήμαζε θα πάρει και πάλι ζωή. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν δύο ΚΔΑΠ και θα διαμορφωθεί πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Έτσι θα έχουμε ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου και αναβάθμιση της περιοχής» σημείωσε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας που εξελίσσεται, θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τ.μ. το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους-αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175 τ.μ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τ.μ. το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back