πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Ηχώ της Ηπείρου»: Πετρολούκας+Κώστας (κι όχι μόνο) στη Μονή Βελλάς

Εικόνα του άρθρου «Η Ηχώ της Ηπείρου»: Πετρολούκας+Κώστας (κι όχι μόνο) στη Μονή Βελλάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2024, 13:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για τρίτη χρονιά το Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble και διεθνείς μουσικοί από τις Η.Π.Α. θα συμπράξουν επί σκηνής με κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά και τον υποψήφιο για Grammy 2023 Βασίλη Κώστα.

Η συναυλία, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο Βασίλης Κώστας, θα γίνει και πάλι στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι, στις 13 Αυγούστου, στις 21:00 υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου και της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

«Αυτή η πρωτοβουλία συνδυάζει την τέχνη με την εκπαίδευση, στοχεύει στην αξιοποίηση των ταλαντούχων νέων μουσικών της περιοχής και τη δημιουργία νέων γεφυρών με διεθνή μουσικά ιδρύματα έχοντας ως σκοπό την προώθηση της παραδοσιακής μουσικής μέσα από τη νέα γενιά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη σκηνή, θα ανέβουν μουσικοί από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Βασίλης Κώστας: το Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και το «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble» της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του δεύτερου, θα απονεμηθούν δύο υποτροφίες σε δύο μέλη του προγράμματος για να συνεχίσουν τις σπουδές τους από τα Ιωάννινα στο φημισμένο μουσικό κολλέγιο Berklee College of Music των Η.Π.Α. Στην αντίστοιχη συναυλία πέρυσι το καλοκαίρι είχαν απονεμηθεί οι πρώτες δύο υποτροφίες.

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back