ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H πολιτιστική ατζέντα στα πέριξ των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου H πολιτιστική ατζέντα στα πέριξ των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2022, 23:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις (πλην πανηγυριών) πρόκειται να γίνουν εκτός της πόλης των Ιωαννίνων την ερχόμενη εβδομάδα

9 Αυγούστου

Πυξ Λαξ+Υφαντής στη λίμνη Ζαραβίνα

Πυξ Λαξ και Δημήτρης Υφαντής θα συναντηθούν μουσικά στο Zaravina Festival, στη λίμνη Ζαραβίνα, του Δήμου Πωγωνίου την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 21:00.

Εισιτήριο 5 ευρώ στον χώρο της συναυλίας.

Θέατρο: «2096» στην Κωστάνιανη

Την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 20:30, στην κεντρική πλατεία της Κωστάνιανης θα γίνει η θεατρική παράσταση με τίτλο: «2096: μια ιστορία από το μέλλον» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ και ο Δήμος Δωδώνης συμπράττει με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Το «2096: μια ιστορία από το μέλλον» είναι μια φουτουριστική ιστορία για παιδιά, γραμμένη από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Το θεατρικό κείμενο είναι επηρεασμένο από τη φανταστική λογοτεχνία κι έχει αναφορές σε συναφή θεματολογία.     Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης-Φώτης Δούσος,     Βοηθός σκηνοθέτη: Σίσσυ Ιγνατίδου,     Μουσική-Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος, Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη,     Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου.

Παίζουν: Μαρίνος Ορφανός, Ελένη Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Παράσης

10 Αυγούστου

Μια συναυλία ηπειρώτικης μουσικής στο Μονοδένδρι

Συναυλία «αυθεντικής ηπειρώτικης μουσικής» διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής (ΔΙΚΗΜ) την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 20:30, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια».

Στο αντάμωμα θα συμμετάσχουν 30 νέοι οργανοπαίκτες και 20 τραγουδιστές και θα συμπεριλαμβάνει σκοπούς και τραγούδια 16 ιδιωμάτων ολόκληρης της Ηπείρου όπως και πολυφωνικά τραγούδια του Πωγωνίου.

Η συναυλία οργανώνεται με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό μιας συλλογής από 92 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 από τους ίδιους καλλιτέχνες.

Το ΔΙΚΗΜ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 με κύριο αντικείμενό του τη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim στο Ελληνικό

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim θα παρουσιάσει ένα κονσέρτο κλασικούο ρεπερτορίου στην πλατεία του Ελληνικού Ιωαννίνων την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 21:00, στο πλαίσιο του 12ου Συμποσίου Γλυπτικής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης».

11 Αυγούστου

Συναυλία στη Βίτσα

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Παντελής Κυραμαργιός και ο Αργύρης Λούλατζης, τρεις τραγουδοποιοί, δίνουν συναυλία στις 11 Αυγούστου, στις 21:00, στην πλατεία της Βίτσας Ζαγορίου. Μαζί τους: Άκης Γαβαλάς ντραμς, Γιάννης Γρυπαίος μπάσο, Μιχάλης Παχάκης λαούτο, Γιώργος Μιγδάνης ηλεκτρική κιθάρα. Ηχητική κάλυψη: Θωμάς Νάστος.

Είσοδος ελεύθερη. Τη συναυλία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίτσας.

13 Αυγούστου

Συναυλία: Μαρίνα Σάττι στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Η Μαρίνα Σάττι εμφανίζεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στην Πρέβεζα, το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:30. Τη βραδιά ανοίγει ο Telis Dimitrakopoulos με το One SAX One MAN | The exotic thing.

Tη συναυλία διοργανώνει το Preveza Jazz Festival. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ στην προπώληση, στο ταμείο 18€. Μειωμένο για φοιτητές, μαθητές, ΑμεΑ, άνεργους ΟΑΕΔ 12€ ( Στην είσοδο θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών).

Προπώληση www.viva.gr.

Πετρολούκας Χαλκιάς-Βασίλης Κώστας στη Μονή Βελλάς

O κλαρινίστας, που δεν χρειάζεται συστάσεις, Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βραβευμένος διεθνής λαουτίστας, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος EpirusEnsemble, Βασίλης Κώστας θα δώσουν μια συναυλία το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00, στην Ιερά Μονή Βελλάς, με ελεύθερη είσοδο.

Μαζί τους 18 νέοι μουσικοί, μέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν επίσης ο Θανάσης Βόλλας-λαούτο και ο Πέτρος Παπαγεωργίου-κρουστά.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back