ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μητρόπολη: «Σφραγίστε τη Μονή Βελλάς, απαγορεύστε την είσοδο»

Εικόνα του άρθρου Μητρόπολη: «Σφραγίστε τη Μονή Βελλάς, απαγορεύστε την είσοδο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2022, 17:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια περίεργη υπόθεση, με χαρακτηριστικά θρίλερ, έρχεται να καταγγείλει η Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η υπόθεση αφορά τη μεταφορά πραγμάτων από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς από αγνώστους και προς άγνωστο προορισμό.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο μητροπολίτης Μάξιμος, η Μητρόπολη Ιωαννίνων πληροφορήθηκε από τον δήμαρχο Πωγωνίου για τη μεταφορά του υλικού η οποία γίνεται «κρυφά και χωρίς καμία ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και της Ιεράς Μονής Βελλάς» από τους υπευθύνους του υπουργείου Παιδείας, από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών ή από τη μέχρι τώρα πρόεδρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς.

Μάλιστα η Μητρόπολη αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο, η μεταφορά των πραγμάτων «έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί» και κάνει λόγο για «σοβαρό ατόπημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ‘πλιάτσικο’». Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται τι είδους υλικό μεταφέρεται.

Περαιτέρω, η Μητρόπολη καταγγέλλει ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώ ο μητροπολίτης απουσίαζε επί δέκα ημέρες σε συνοδική αποστολή στη Γερμανία.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Η Μητρόπολη ζητά από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βελλάς να σφραγίσει τους χώρους της μονής και να απαγορεύσει την είσοδο σε οποιονδήποτε. Επιπλέον ζητά από κάθε υπεύθυνο (υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, πρώην Πρόεδρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς) να ενημερώσουν την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Ιερά Μονή Βελλάς για το τι έχουν πάρει μέχρι τώρα και να έρθουν σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Ιερά Μονή Βελλάς για το τι προτίθενται να πράξουν.

«Επισημαίνουμε ότι η ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα λέει ότι το υλικό που υπάρχει στους χώρους της Ιεράς Μονής-Σχολής Βελλάς θα έπρεπε να παραμείνει εκεί για τη λειτουργία της Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών, της οποίας η λειτουργία πρόκειται να αρχίσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος» τονίζεται.

Τέλος, η Μητρόπολη καλεί όλους τους τοπικούς παράγοντες να αντιδράσουν δεόντως «σταματώντας το άνευ οιασδήποτε ενημερώσεως ‘πλιάτσικο’» και ζητά από τους Βελλαΐτες να επαγρυπνούν «διότι η προσβολή προς την Ιερά Μονή Βελλάς συνεχίζεται».

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για το αν ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back