ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γέννηση της βασίλισσας

Εικόνα του άρθρου Η γέννηση της βασίλισσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2021, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από 48 χρόνια τέτοιες μέρες, οι Queen κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο.

Αντίθετα με άλλες μπάντες του ίδιου διαμετρήματος, ο δίσκος ήταν μάλλον ένα μέτριο ντεμπούτο. Αν ήξερες όμως να ακούς, καταλάβαινες από το πρώτο κομμάτι, το Keep Yourself Alive ότι ακόμα και οι μεγαλύτερες πορείες, ξεκινάνε με ένα βήμα.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή εδώ:

Οι 4 παράξενοι και ετερόκλητοι γενικά τύποι ηχογραφούσαν στα Trident Studios στο Σόχο. Επειδή όμως το στούντιο ήταν πολύ διάσημο και οι ώρες του κλεισμένες, ο Μπουλσάρα, ο Ντίκον, ο Μέι και ο Τέιλορ πήγαιναν για ηχογράφηση απίθανες ώρες. Ξημερώματα, πολύ νωρίς το πρωί, πολύ αργά το βράδυ και γενικά, όταν το στούντιο ήταν υπό κανονικές συνθήκες, κλειστό.

Σα να μη φτάνουν αυτά, αρκετά από τα κομμάτια δεν έπεισαν τη μπάντα, άλλα δεν έπεισαν τον παραγωγό. Ακολούθησαν πολλές αλλαγές, μέχρι να καταλήξουν στον killer queen ήχο τους, που είναι παρών σε κομμάτια όπως το Liar και το Great King Rat.

Όλα ήταν ΟΚ, αλλά δεν ξεσήκωναν. Μέχρι το τέλος του άλμπουμ: Το Seven Seas of Rhye έκανε τον ακροατή να ψάξει μήπως ο ήχος έχει και άλλη πλευρά ή για το πού συνεχίζεται αυτό το έπος των 76 δευτερολέπτων και επίσης, γιατί δεν έχει φωνητικά, από τα αυτά τα τρομερά του υπόλοιπου δίσκου.

Αυτός, ο υπόλοιπος δίσκος, ήρθε 10 μήνες αργότερα, στο Queen II. Εκεί, στο τελευταίο track, το Seven Seas of Rhye ήταν ολόκληρο και έκλεινε έναν εξαιρετικό δίσκο…


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back