Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στο μυαλό του Freddy Mercury (video)

Εικόνα του άρθρου Στο μυαλό του Freddy Mercury (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2016, 15:54
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δεν είναι μυστικό ότι κιθαρίστας των Queen, Brian May είναι οπαδός της εικονικής πραγματικότητας. O ίδιος έχει σχεδιάσει μάλιστα τη δική συσκευή και έχει δηλώσει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αλλάξει τον κόσμο. Το Bohemian Rhapsody Experience είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την ομάδα των Queen, το Google Play και την εταιρεία Enosis VR.

Μια προεπισκόπηση της εμπειρίας αυτής παρουσιάστηκε στο Google I/O τον περασμένο Μάιο, αλλά η τελική έκδοση του Bohemian Rhapsody Experience κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή για Android συσκευές και θα είναι σύντομα διαθέσιμη για συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό iOS. 

Η Google περιγράφει αυτή την εφαρμογή (η οποία διατίθεται δωρεάν) ως «ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο του μυαλού του ηγέτη των Queen, Freddy Mercury και αναδημιουργεί την αίσθηση του να είσαι στη σκηνή με το συγκρότημα, με οπτικά και ηχητικά εφέ που ανταποκρίνονται στις κινήσεις σας. Το περιεχόμενο είναι επίσης διαθέσιμο ως βίντεο 360 μοιρών για να το «ζήσετε» ακόμα κι αν δεν έχετε μια συσκευή προβολής εικονικής πραγματικότητας».


Η προσπάθεια των μουσικών παρουσίασης δημιουργιών σε εικονικό περιβάλλον, δεν είναι κάτι νέο. Οι Queen δεν είναι το μοναδικό συγκρότημα που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Η Björk, με το Biophilia, ήταν η πρώτη που το 2011 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με μια σουίτα εφαρμογών για το iPad και το iPhone. Τελευταία δουλειά το Vulnicura, όπου η καλλιτέχνης επανακυκλοφορεί το άλμπουμ προσθέτοντάς του στοιχεία εικονικής πραγματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back