ΓΙΑΝΝΕΝΑ

‘Η εργοστάσιο ή «πόρτα» στα απορρίμματα από αλλού

Εικόνα του άρθρου ‘Η εργοστάσιο ή «πόρτα» στα απορρίμματα από αλλού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2016, 17:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Συνέχεια στην πολιτική διελκυστίνδα που έχει ξεκινήσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο (και αλλού) έδωσε ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), κάνοντας μια κατά τα λοιπά… «ουδέτερη» προαναγγελία του συνεδρίου των ΦΟΔΣΑ όλης της Ελλάδας που θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στα Γιάννενα.

Καθώς την Πέμπτη θα είναι στα Γιάννενα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, το επίδικο είναι το τελικό «ναι» για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι. Αυτό ζήτησε εξ άλλου και ο κ. Κωνσταντόπουλος, λέγοντας καθαρά ότι «το υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει με το εργοστάσιο», απαντώντας ουσιαστικά έτσι στο ερώτημα, αν η Ήπειρος και οι τρεις ΧΥΤΑ της θα δεχτούν σκουπίδια από άλλες περιοχές που έχουν πρόβλημα, όπως η Λευκάδα και η Κέρκυρα.

«Όχι, δεν θα δεχτούμε. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε στη διαδικασία ‘δώσε τώρα εσύ να σου δώσω εγώ μετά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, δίνοντας έτσι και μια περίληψη όσων έγιναν στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αθήνα.

Έτσι, το επίσημο αίτημα της Λευκάδας και το ανεπίσημο της Κέρκυρας για διοχέτευση σκουπιδιών στους ηπειρώτικους ΧΥΤΑ, προς το παρόν θα μείνει ανικανοποίητο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος άφησε ένα μικρό «παράθυρο» ανοιχτό λέγοντας πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε», αλλά αυτή τη στιγμή το αίτημα πρακτικά χρησιμοποιείται ως ένας (πολύ καλός) μοχλός πίεσης προς το υπουργείο.

Μαζί με τον κ. Τσιρώνη, θα είναι στα Γιάννενα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καθώς θα γίνει παράλληλα σεμινάριο της ένωσης, με θέμα την εκπαίδευση των εργαζόμενων στην ανακύκλωση.

Το συνέδριο των ΦΟΔΣΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Ελληνικού, το προσεχές Σάββατο 2 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back