ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων περιμένει δικαστικό διορισμό διοίκησης…

Εικόνα του άρθρου Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων περιμένει δικαστικό διορισμό διοίκησης…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2022, 09:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων απαντάει στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων (η ΕΛΜΕ για άγνωστους λόγους δεν στέλνει τα δελτία Τύπου της στο typos-i), σχετικά με τις αιτίες που δεν έγιναν εκλογές στο σωματείο και τελικά, ορίστηκε διοίκηση πρωτοδικείου.

Το πρωτοφανές για δημοκρατικές περιόδους, ο ορισμός διοίκησης πρωτοδικείου σε συνδικαλιστικό όργανο με δράση, περιγράφεται από την ΕΑΠ ως εξής: «Τρεις μήνες μετά την προσφυγή τους το δικαστήριο δε φαίνεται να έχει ικανοποιήσει το αίτημα τους: απόφαση δεν έχει εκδοθεί και κανένας διορισμός δεν έχει γίνει. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν έχει εκλεγμένο ΔΣ, αλλά μια ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώνονται -όταν συγκεντρώνονται- και συζητούν άτυπα κάποια θέματα».

Σύμφωνα με την παράταξη, η πλειοψηφία του ΔΣ αρνείται να προκηρύξει εκλογές με πρόσχημα την πανδημία και την αντίστοιχη άρνηση της ΟΛΜΕ (εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων παραιτήθηκαν και από την ομοσπονδία).

«Στη δική μας ΕΛΜΕ έχει λήξει η θητεία του ΔΣ από το Μάη του 2021. Δόθηκε, όπως γνωρίζετε, παράταση από το υπουργείο εσωτερικών μέχρι 31/12/21, αλλά και αυτή έχει πια λήξει! Από πού λοιπόν πήραμε το δικαίωμα, ποιος μας ψήφισε και συνεχίζουμε να διοικούμε την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων;» διερωτάται η ΕΑΠ.

Η ΕΑΠ καταγγέλλει ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ ότι προσπαθούν να διαλύσουν το σωματείο και τονίζει: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όσο και αν κάτι τέτοιο θέλουν να περάσουν στους συναδέλφους/ισσες. Δεν είμαστε αγκαλιά με τις καρέκλες, ούτε και βλέπουμε το σωματείο σαν ένα ακόμη ‘αξίωμα- τίτλο’ που θα προστεθεί στο βιογραφικό μας στα πλαίσια της πολιτικής μας καριέρας (…) Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων σε ΕΛΜΕ/ΟΛΜΕ δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές, που έχουν κάτι χρόνια να μπουν στην τάξη. Προέρχονται από την τάξη και για τη βελτίωση των συνθηκών της παλεύουν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back