Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕΑΠ δεν δέχεται θέση στη διοίκηση της ΕΛΜΕ

Εικόνα του άρθρου Η ΕΑΠ δεν δέχεται θέση στη διοίκηση της ΕΛΜΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2021, 11:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων, δεν δέχεται το διορισμό μελών της στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, χαρακτηρίζοντας «δοτή» τη θέση και σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «κανένα δικαστήριο δεν νομιμοποιείται πολιτικά να διορίσει εκπροσώπους. Η πρακτική διορισμού διοικήσεων σωματείων χρησιμοποιήθηκε (φυσικά) κατά κόρον από τη χούντα».

Προσθέτει ακόμα ότι η θητεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-Ι έληξε το Μάιο του 2021 και ότι η παράταξη αποδέχθηκε την ολιγόμηνη παράταση της θητείας, επειδή το ίδιο το υπουργείο είχε απαγορεύσει τις εκλογικές διαδικασίες. «Από Σεπτέμβριο, όμως, η απαγόρευση των εκλογών δεν υφίσταται και για το λόγο αυτό καταθέσαμε αίτημα για άμεση προκήρυξη εκλογών- αίτημα που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ», όπως αναφέρει.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων έχει ήδη κάνει γενικές συνελεύσεις, ενώ οι 55 από τις 80 ΕΛΜΕ της χώρας έχουν κάνει εκλογές.

«Η μετάθεση των εκλογών για το 2022 εκτός από το γεγονός ότι οδηγεί πρώτη φορά την ΕΛΜΕ σε δοτή διοίκηση, θέτει συνολικά σε κίνδυνο το σωματείο καθώς από την 1/1/2022 επιβάλλεται από το νόμο Χατζηδάκη, παράλληλα με τη δια ζώσης, και η ηλεκτρονική κάλπη- γεγονός που έχει απορρίψει και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και το 95% των εκπαιδευτικών στις τελευταίες εκλογές των αιρετών» σημειώνει η παράταξη.

Προσθέτει ακόμα ότι 0ι ίδιες οι παρατάξεις που αρνούνται τις εκλογές στην ΕΛΜΕ έχουν ήδη προχωρήσει σε εκλογικές διαδικασίες στους πολιτικούς τους φορείς με πολύ περισσότερα μέλη.

Γι αυτό, η παράταξη αρνείται το διορισμό από το Πρωτοδικείο και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «και αν για τη ΔΑΚΕ μια τέτοια στάση δεν ήταν απλά αναμενόμενη αλλά και απόλυτα σύμφωνη με τα πιστεύω της, η στάση των ΣΥΝΕΚ που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις είναι αποκαλυπτική του τρόπου που πραγματικά αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η μη αποδοχή του διορισμού μας δε σημαίνει απουσία μας από τις διαδικασίες του δοτού ΔΣ. Θα βρισκόμαστε εκεί, στο ρόλο του παρατηρητή, προκειμένου να ενημερώνουμε τους συναδέλφους/ισσες για όσα αποφασίζονται».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back