Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 3-12-2019, 17:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Dairy Conference, συνέδριο για το γάλα και τα γαλακτοκομικά που έγινε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ, πήρε μέρος η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Τα στελέχη της επιχείρησης συμμετείχαν στην ενότητα για τα ΠΟΠ ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα με κύριο θέμα συζήτησης την “Αύξηση της αναγνωσιμότητας και ανάπτυξη των πωλήσεων του εθνικού προϊόντος Φέτα ΠΟΠ”.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας Γιάννης Βιτάλης και ο δρ. Δημήτρης Γκίκας, διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας. 

Ο κ. Βιτάλης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους τρόπους προστασίας της φέτας, «εστιάζοντας στην ανάγκη για άμεση, συλλογική δράση και ενεργοποίηση της πολιτείας, των αρμόδιων φορέων, των γαλακτοβιομηχανιών και των παραγωγών για την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ώστε να υπάρχει έλεγχος για το συγκεκριμένο ελληνικό  ΠΟΠ προϊόν μέσα από συγκεκριμένους κανόνες, που θα του δώσουν περαιτέρω αξία» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε «στην ανάγκη ύπαρξης και δημιουργίας ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας της φέτας και της πρώτης ύλης, καθώς υπάρχει η σχετική τεχνολογία και μεθοδολογία που θα μπορούσε να επιτρέψει την παρακολούθηση της πορείας του γάλακτος και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της φέτας και συνεπώς την εξασφάλιση της ελληνικότητάς της και της αξίας της».

Το 1ο Dairy Conference για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ελλάδα εστίασε  στις παγκόσμιες τάσεις, σε insights για την ελληνική και διεθνή αγορά, στα ζητούμενα των καταναλωτών, στα ευρύτερα ζητήματα του κλάδου, στις νέες διατροφικές τάσεις, στις προκλήσεις, στο κανονιστικό πλαίσιο και σε λύσεις και εργαλεία που προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης και δίνουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Στόχος του είναι να καθιερωθεί ως ένα σταθερό σημείο συνάντησης και διαλόγου όσων συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα