Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Δωδώνη» αισιοδοξεί

Εικόνα του άρθρου Η «Δωδώνη» αισιοδοξεί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2019, 16:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H «Δωδώνη» αισιοδοξεί για το επιχειρηματικό μέλλον και ένας τρόπος να το δείξει αυτό, είναι να διοχετεύσει μέρος της καλής οικονομικής επίδοσης του πρώτου εξαμήνου του 2019 (έσοδα 50 εκατ. ευρώ-αύξηση 5% πωλήσεων και κάλυψη εξαγωγών όσο όλο το 2012), σε πενήντα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Η εταιρία συνδέει τον οπτιμισμό της και με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης. Το είπε άλλωστε ο διευθύνοντας σύμβουλός της Τομ Σέιπερς στην άτυπη (αλλά και καθιερωμένη πλέον) συνάντηση με τους-τις δημοσιογράφους των Ιωαννίνων, τονίζοντας πως οι επενδυτές, μπορούν να προσδοκούν «καλύτερο μέλλον». Πολύ προσεκτικά βέβαια κράτησε το προφίλ του τεχνοκράτη, λέγοντας ότι «δεν είμαι πολιτικός», για τυχόν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αναμένονται, είπε πάντως ότι υπάρχει αναμονή για ίδρυση και στήριξη της Διεπαγελματικής Φέτας.

Κατά τα λοιπά, ο CEO της «Δωδώνης» στάθηκε στο τρίπτυχο «οικογένεια-ποιότητα-εταιρική εικόνα», λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η εταιρία θα συνεχίσει και του χρόνου την πολιτική «καλύτερων τιμών της αγοράς» στους παραγωγούς, με ταυτόχρονη στήριξη της ποιοτικής παραγωγής.

Αυτή η συγκεκριμένη, φαίνεται ότι είναι το «αντίδοτο» που προτιμάει η γαλακτοβιομηχανία, για την πίεση των τιμών προς τα κάτω. Δεν έλειψαν οι αιχμές, τόσο για ανταγωνιστές που καταφεύγουν σε τακτικές μείωσης κόστους (αλλά και ποιότητας), όσο και ένα σχόλιο για τη γενική κατάσταση, ότι δηλαδή «προσπαθούμε να παραμένουμε ανταγωνιστικοί, αλλά πρέπει να είναι ‘σωστό’ και το ‘γήπεδο’ όπου παίζεται το παιχνίδι». Παρατήρησε επίσης ότι όντως, υπάρχει εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό, συνδέοντας ουσιαστικά το σχόλιο με τους όρους του ανταγωνισμού.

Για τους κανόνες, επανήλθε στη διεπαγγελματική και την αναγκαιότητά της (σημειωτέον ότι συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Γιάννης Βιτάλης) και πρόσθεσε ακόμα πως στο εξωτερικό, υπάρχει αναγνώριση της ποιότητας, από τους καταναλωτές.

Υπάρχουν όμως και τα προβλήματα. Η μεγάλη διακίνηση της «ιδιωτικής ετικέτας» και το μεγάλο περιθώριο κέρδους που διατηρεί το δίκτυο λιανικής, είναι κάτι που προβληματίζει τη «Δωδώνη». Όσο για τη θέση του ΠΟΠ στο εξωτερικό, ο κ. Σέιπερς είπε μεταξύ άλλων ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με την προώθηση.  Για τις τιμές καθαυτές και την πίεση που δέχονται, είπε ξανά ότι η αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, με σταθερό το βλέμμα στην αμερικάνικη αγορά, συνεχίζεται.

Ακόμα, σχετικά με την τραπεζική χρηματοδότηση, η «Δωδώνη» βλέπει «καλύτερες προθέσεις», σε σχέση με πριν.  

Οι πενήντα προσλήψεις αντιστοιχούν σε αύξηση του μόνιμου προσωπικού κατά 20%. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή, επηρεάστηκε επίσης θετικά και από τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών για τις επιχειρήσεις με βάση τις πρόσφατα ανακοινωθείσες αλλαγές της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε σχετικά ότι «η προσέγγισή μας για την επιχείρηση είναι μακροπρόθεσμη και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε την οικογένεια της ‘Δωδώνης’ και να προσφέρουμε μακροχρόνια απασχόληση στους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας, καθιστώντας τους μέρος της σταθερής αισιοδοξίας που μας διακατέχει για τις προοπτικές της εταιρείας»




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back