ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δικαίωση… της καθαριότητας

Εικόνα του άρθρου Η δικαίωση… της καθαριότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2018, 12:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πέρσι τέτοια εποχή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με διοικητή τον Βασίλη Τσίκαρη έδινε μια μεγάλη μάχη εναντίον των εταιριών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με μια αρκετά περιπετειώδη διαδικασία, κατάφερε να προχωρήσει στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους επίμαχους τομείς, παρά την επίμονη προσπάθεια εταιριών να μπλοκάρουν τις διαδικασίες, όπως είχε γίνει σε άλλα νοσοκομεία της χώρας με νομικά μέσα.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη μεταξύ εταιριών καθαριότητας και υπουργείου Υγείας, το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με απόφασή του που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα, έρχεται να δικαιώσει την επιλογή σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε καταθέσει πέρσι προδικαστικά ερωτήματα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο πλαίσιο πιλοτικής δίκης μεταξύ εταιρίας καθαριότητας και των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας για την καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη εξαιρούνται από την οδηγία περί δημοσίων συμβάσεων. Επίσης αποφάσισε ότι με την απόφαση των νοσοκομείων να συνάψουν συμβάσεις εργασίας δεν παραβιάζονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αναλογικότητας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το μπαλάκι περνάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back