ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η δημοκρατία των λίγων»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοκρατία των λίγων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2022, 14:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών ζητά τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει συζήτηση για το κλείσιμο τριών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η παράταξη ασκεί κριτική στον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία.

«Ο δήμαρχος Ιωαννιτών θεωρεί ότι προσβάλλεται η δημοκρατία όταν οι απολυμένες καθαρίστριες μπαίνουν στο χώρο του Δημαρχείου την ώρα που δίνει συνέντευξη και απαιτούν να επαναπροσληφθούν. Ο δήμαρχος δεν θεωρεί ότι προσβάλλει τη δημοκρατία όταν οι επικεφαλής των παρατάξεων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του ζητούν να συνεδριάσει εκτάκτως και αυτός το παραπέμπει στο μακρινό μέλλον και ζητά και τις υπογραφές του καθενός δημοτικού συμβούλου ξεχωριστά.  Ο δήμαρχος δεν θεωρεί ότι προσβάλλει τη δημοκρατία όταν τα στελέχη του δεσμεύονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην προβούν στην αναστολή λειτουργίας κανενός ΚΔΑΠ και μετά από μία εβδομάδα αποφασίζουν το κλείσιμο του ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας, του μοναδικού που καλύπτει τις ανάγκες Μπάφρας, Νεοκαισάρειας, Μπιζανίου και Επισκοπικού» τονίζεται.  

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη σημειώνει ακόμα ότι η δημοτική αρχή Ελισάφ-Γκόντα-Μπαρτζώκα είναι «χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοκρατίας των λίγων, της δημοκρατίας των επιχειρηματικών ομίλων με τους οποίους φωτογραφίζονται όταν δεν τους χαλάν τις φωτογραφίες οι απολυμένοι εργάτες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back