Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Να μην κλείσει το ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Να μην κλείσει το ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2022, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενότητα Πολιτών καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «αναξιοπιστία» στο θέμα του ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου ρωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας κάποιων ΚΔΑΠ «διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται», στην πορεία ανακοινώθηκε η διακοπή λειτουργίας του ΚΔΑΠ στη Νεοκαισάρεια.

Η παράταξη διερωτάται «τι σημαίνει αναστολή λειτουργίας», όρος που χρησιμοποίησε η πρόεδρος του ΠΚΔΙ για να χαρακτηρίσει την κατάσταση και συνεχίζει: «Είναι γνωστές οι προϋποθέσεις στους ενδιαφερόμενους γονείς σύμφωνα με τις οποίες αναστολή λειτουργίας σημαίνει αδυναμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους πολίτες που διαθέτουν voucher του ΕΣΠΑ για την εγγραφή των παιδιών τους στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές της σημερινής δημοτικής αρχής βάζουν λουκέτο σε τρίτο ΚΔΑΠ του δήμου Ιωαννιτών».

Σημειώνει ακόμα ότι «υπάρχουν πληροφορίες περί μετατάξεων υπαλλήλων από τα πιο κεντρικά ΚΔΑΠ του δήμου κάτι που σημαίνει συστηματική απαξίωση του θεσμού των ΚΔΑΠ».

Αναφέρει ότι από την επόμενη χρονιά στα Γιάννενα θα λειτουργούν «μόνο πέντε ΚΔΑΠ κι αν η δημοτική αρχή συνεχίσει στην ίδια λογική πολύ σύντομα ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κι άλλο».

Τέλος, η παράταξη δηλώνει ότι είναι «ξεκάθαρα απέναντι στο κλείσιμο του ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας το οποίο χωροταξικά εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δήμου, καθώς και όποιου άλλου ΚΔΑΠ των Ιωαννίνων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back