Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αιθαλομίχλη των Ιωαννίνων πήγε στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Η αιθαλομίχλη των Ιωαννίνων πήγε στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2023, 16:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με ερώτησή της ζητάει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης που επικάθεται εδώ και πάνω από δύο βδομάδες, στα Γιάννενα.

Με ερώτησή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η κα Τζούφη επισημαίνει ότι η γενεσιουργή αιτία είναι η «αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στο αυξημένο ενεργειακό κόστος».

Στην ερώτηση που κατέθεσε μαζί με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, καταφεύγοντας στην υπερβολική χρήση τζακιών και καύσης ξύλων για να θερμανθούν».

Κατηγορεί το υπουργείο ότι «παραμένει άπραγο, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο συνεχίζεται και οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν καθημερινά το επιτρεπτό όριο».

Τονίζει επίσης ότι «απαιτούνται άμεσα μέτρα και όχι απλώς συστάσεις, αποσπασματικές πολιτικές και προεκλογικά ‘κουπόνια’» και ζητάει ειδική επιδότηση της οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back