ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γυρεύω τον παλιό μου κήπο» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Γυρεύω τον παλιό μου κήπο» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 14:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Γυρεύω τον παλιό μου κήπο» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το ΠΙΟΠ, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής το οποίο είναι αφιερωμένο στη Μικρά Ασία.

Δύο μουσικές φωνές, το κλαρινέτο του Μανούσου Πλουμίδη και το φλάουτο του Νίκου Κατριτζιδάκη, ενώνονται με μια θεατρική φωνή, του Περικλή Μοσχολιδάκη, για να μιλήσουν για τη Μικρασία.

«Γνήσιοι  και καταξιωμένοι σύγχρονοι συνθέτες γράφουν πρωτότυπη μουσική φτιαγμένη ειδικά για την παράσταση πάνω στα κείμενα των λογοτεχνών και των ποιητών μας, που έγραψαν για τον Μικρασιατικό Πολιτισμό και την καταστροφή του. Οι Φωνές μπλέκονται αρμονικά, συνεργάζονται, συμπληρώνουν η μία την άλλη για να θυμίσουν, να γλυκάνουν, να δώσουν την άλλη διάσταση, αυτήν της Τέχνης, για να μιλήσουν για την ακομμάτιαστη Πατρίδα της καρδιάς που χάθηκε, αλλά εξακολουθεί να κυκλοφορεί ολοζώντανη στον βίο μας, στις συνειδήσεις και στα όνειρά μας», αναφέρουν σε σημείωμα οι συντελεστές.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back