Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννινα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (26-30 Δεκεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Ιωάννινα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (26-30 Δεκεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2022, 23:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (26-30 Δεκεμβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

26-27 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Πάλι Καλά»

Δύο τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Πάλι Καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη που ανεβάζει η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14). Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Κώστας Βενέτης και η Έλλη Κατσάνου.

Εισιτήρια προπωλούνται στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ (Σίνα 2) και κοστίζουν 8,00 ευρώ το κανονικό και 6,00 ευρώ το μειωμένο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα τηλεφωνικών κρατήσεων στο 6947691698. Η παράσταση δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών.

26, 27, 29, 30 Δεκεμβρίου

Παιδικό θέατρο: «Γλυκομυομαχίες»

Τη  χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Γλυκομυομαχίες» παρουσιάζει το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14). Οι παραστάσεις θα δοθούν: 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου, στις 17:15. 

Το  έργο διαδραματίζεται στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του κυρίου  Παντεσπάνη. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Μίνας Παππά. Πρωτότυπη  μουσική: Δημήτρης Μπασδάνης, σκηνογραφία-ενδυματολογία: Άννα Παρίσση,  χορογραφίες Φανή Σκεντέρη, φωνητική διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλείου,  κατασκευή κούκλας: Σωκράτης Παππάς.

Παίζουν: Πέτρος Χριστακόπουλος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Λένα Σοκορέλη, Μίνα Παππά και Σωκράτης Παππάς.

Γενική είσοδος 8€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705.

26, 27, 28 Δεκεμβρίου

Παράσταση θεάτρου κούκλας; «Το κουδουνάκι»

Τη  μουσική παράσταση θεάτρου κούκλας «Το κουδουνάκι» ανεβάζει το εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος» στις 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, διάρκειας 50’, με ζωντανή  μουσική. Στην παράσταση παίζουν επτά θεατρικές κούκλες (άμεσου χειρισμού  και γαντόκουκλες). Τη  διασκευή του παραμυθιού και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Εβίτα  Αγγέλη. Επιμέλεια κειμένου η Γιάννα Νότη, μουσική σύνθεση και επιμέλεια ο Βαγγέλης Πεπόνης.

Είσοδος 7 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Βυσσινόκηπος, Viva.gr. Κρατήσεις 6977238367.

27 Δεκεμβρίου

Παράσταση: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη... και ο Γέρο  Δημητράκης»

Tην παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη... και ο Γέρο  Δημητράκης» παρουσιάζουν ο Δήμος Ιωαννιτών (και συγκεκριμένα το «Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση) και η «Μετάδραση», στο πλαίσιο του προγράμματος «Together in Sport», την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου. Καραγκιοζοπαίχτης ο Γιώργος Ηπειρώτης.

27, 28, 29 Δεκεμβρίου

Θέατρο: «Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Η παράσταση «Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων» σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ρηνιώς Κυριαζή ανεβαίνει στη «Σκηνή 125» (στον χώρο της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», στο ΚΕΠΑΒΙ) στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

Η παραγωγή είναι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Άλκη». Πρόκειται για μια περιπλάνηση στο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού, ένα μουσικό έργο στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής…

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Κουμπαρούλη, Μιχάλης Κουτσκουδής, Ρηνιώ Κυριαζή.

Επιστημονικός σύμβουλος της παράστασης ο Στέφανος Ροζάνης. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Νίκος Βελιώτης, κίνηση η Άλκηστις Πολυχρόνη, φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση, Sound - space: Διαλεχτή Πουρσανίδου, βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Πολυμενίδη.

Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων ενταγμένη στο πρόγραμμα του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων

Εισιτήριο: 12€, 10€ στην προπώληση. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6983749922

27 & 29 Δεκεμβρίου

Παράσταση αφήγησης: «Ο Μυλωνάς και οι Καλικάντζαροι»

Μία διαδραστική παράσταση αφήγησης με τίτλο «Ο Μυλωνάς και οι Καλικάντζαροι» διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ομάδα «Αδράχτι» στις 27 και 29 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Η παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, συνοδεύεται μουσικά, ζωντανά στη σκηνή, με τραγούδια που έχουν γραφτεί για την παράσταση και κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Η διάρκεια της παράστασης είναι 50’.

Στην αφήγηση η Μαρία Μαχαίρα. Μουσική και τραγούδι ο Αντώνης Καρασταμάτης.

Είσοδος 5 ευρώ (στο ταμείο του θεάτρου).

27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου

Παιδικό θέατρο: «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;»

Την παράσταση «Ποιος θα σώσει τα Χριστούγεννα;» ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Actina (Κομνηνής 8) στις  27/12 στις 11:30 και στις 28, 29, 30/12 στις 18:00.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αθηνά Τσικνιά. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Σταύρος Σταυρόπουλος. Ακορντεόν παίζει επί σκηνής η Σοφία Πατσιούρα.

Η υπόθεση: «Οι γιορτές έρχονται με γοργό ρυθμό και η Μαγεία των Χριστουγέννων εξαφανίζεται. Ο Αϊ Βασίλης αναθέτει στο πιο έμπιστο ξωτικό του την αποστολή να σώσει τα Χριστούγεννα και η περιπέτεια αρχίζει. Άραγε θα τα καταφέρουν;».

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60’.

Εισιτήριο: 10€ ενήλικες, 7€ παιδιά. Προπώληση: 8€ ενήλικες. Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης & Θέατρο Actina & viva.gr. Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401.

29 Δεκεμβρίου

ΙnΣomnia Band + NORMA the band 

Οι NORMA the band με το νέο τους δίσκο «Τροφή Για Πελάτες» και οι Insomnia Band με το πρόσφατο «Hole Song» τους, με παλιά, αλλά και καινούργια κομμάτια, παίζουν στις 29 Δεκεμβρίου, στις 21:30, στον Πολυχώρο Αγορά

Oι Norma είναι: Θοδωρής Τσιρώνης (κιθάρα-φωνή), Γεωργία Μάντζιου (μπάσο), Κώστας Μπέλλος (κιθάρα-φωνητικά-ελεκτρο), Στέφανος Χρηστίδης (κιθάρα), Χρήστος Παπαγιαννόπουλος (ντραμς). Οι InΣomnia Band είναι: Γιάννης Σιαμούτας μπάσο/φωνητικά, Διονύσης Ξαξίρης φωνή/κιθάρα, Τάσος Σιαμούτας κιθάρα, Τάσος Τζομάκας ντραμς, Βασίλης Μπέλλος ντραμς.

Εισιτήριο: 7 ευρώ -5 ευρώ στην προπώληση (viva.gr, manthos optical και Μικρή Σκηνή Πολυχώρος Αγορά).

29-30 Δεκεμβρίου

Μουσικοθεατρική παράσταση: «Αποδημητικά Φιλιά»

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αποδημητικά Φιλιά», ένα σύγχρονο βαριετέ, με τραγούδια ελλήνων συνθετών από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο, θεατρικά τραγούδια και κείμενα από το θέατρο και τη λογοτεχνία, παρουσιάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία».

Παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:30, στο φουαγιέ της «Σκηνής 125», της «Θεατρικής Συμπαιγνίας».

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χάρις Μέγα, Άκης Σιούτης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιολάντα Καπέρδα, Μουσική διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλείου, Ενδυματολόγος: Βέρα Εμμανουηλίδου.

Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Τιμή εισιτηρίου: 10€. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία, viva.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back