tc1
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιούλιος 2024 στα Γιάννενα: Θέατρο, συναυλίες, προβολές

Εικόνα του άρθρου Ιούλιος 2024 στα Γιάννενα: Θέατρο, συναυλίες, προβολές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2024, 07:51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο, μουσική και σινεμά περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Ιουλίου στα Γιάννενα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις. Ωστόσο αναμένονται κι άλλες. Για παράδειγμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η ημέρα διεξαγωγής στον «Φρόντζο» της πρεμιέρας της καλοκαιρινής παραγωγής «Σόδες και ασπιρίνες». Όπως δεν έχει ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης, αλλά και το πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί, είναι:

2 και 3 Ιουλίου

Παράσταση: «Ο λυγμός των σκυλιών»

Η παράσταση του Θεάτρου Actina «Ο Λυγμός των σκυλιών» του Γιάννη Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά, ανεβαίνει στην αυλή του Arte Povera, εντός του Κάστρου, στις 2 και 3 Ιουλίου, στις 21:15. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά.

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 7€ (ΑμεΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65). Κρατήσεις θέσεων στα τηλ 6974865401 / 6972339675.


3 Ιουλίου

Σινεμά: «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών τον Ιούλιο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 3 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η κλασική ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Σίντνεϊ Λουμέτ. Είσοδος ελεύθερη


4 Ιουλίου

Οι Operatical στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει τη μουσική εκδήλωση «Λυρικός κινηματογράφος», την Πέμπτη 4 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι Operatical αποτελούνται από τους: Ναδίνα Τζιάτζιου (σοπράνο), Θάνο Ζήση (τενόρος). Παίζουν οι μουσικοί: Αλεξάνδρα Νούσια (βιολί), Ελένη Παπαδοπούλου (βιολί), Χριστίνα Καμινάρη (βιόλα), Λυδία Παναγιωταρέα (τσέλο) και Μάριος Καζάς (πιάνο).

Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο: «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Το «Σεσουάρ για δολοφόνους», η κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς, ανεβαίνει και στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 4 Ιουλίου, στις 21:00.

Σκηνοθεσία ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν: Ιωάννης Απέργης, Βάσω Γουλιελμάκη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης.

Διάρκεια παράστασης: 120’ με διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: €20 Γενική είσοδος / €17 Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 / €15 Παιδικό. Κρατήσεις θέσεων: www.more.com.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η γάτα του κ. Που»

Το βιβλίο «Η γάτα του κ. Που» (ΑΩ Εκδόσεις) της Χριστίνας Φούσκα παρουσιάζει η Ομάδα Τέχνης «Αφηγηματικός Νους» την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 21:30, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πάνος Ζώης, κτηνίατρος, συγγραφέας, και η Έλενα Ζερβού, φιλόλογος, ποιήτρια. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννα Κούλα. Μουσική: Παναγιώτης Μίτσης.


6 Ιουλίου

Συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Την πρώτη του μεγάλη εκδήλωση για φέτος διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών (Αντιδημαρχία Πολιτισμού).

Στις 6 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ, θα εμφανιστεί η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία θα συμπράξει με τον ερμηνευτή Σταμάτη Χατζηευσταθίου.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο Άκης Κατσουπάκης.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Είσοδος ελεύθερη.

Παράσταση: «Του Κουτρούλη ο γάμος»

Οι Αθεράπευτοι παρουσιάζουν την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» στις 6 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον Φρόντζο.

Ώρα έναρξης στις 21.15, γενική είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ (Αθεράπευτοι στον Ορφέα, βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ»).


6 και 7 Ιουλίου

«Των κοχυλιών η γλώσσα» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Η μουσική παράσταση «Των κοχυλιών η γλώσσα» με ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη και με απαγγελία της ηθοποιού Μαρίνας Καλογήρου θα παρουσιαστεί στις 6 και 7 Ιουλίου, στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Μαζί τους θα συμπράξει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων σε μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού. Η προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Πληροφορίες και προκράτηση θέσης στην ιστοσελίδα https://www.allofgreeceoneculture.gr.

 

7 Ιουλίου

Παράσταση: «Venecia»

Την παράσταση «Venecia» του αργεντινού συγγραφέα Jorge Accame θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 20:00, στη σκηνή του Καμπερείου Θεάτρου.

Τη σκηνοθεσία κάνει η Άνια Μπούτνιοκ. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Ηλίας Δούκας, ο Βαγγέλης Παλούκας, η Ευγενία Γεωργαλή, η Σοφία Ζήση, η Βερόνικα Μπουρνάκα, η Μάγδα Ντίνου, η Ολυμπία Τσαπάρη και η Φρόσω Φωτιάδου.


Συναυλία: Νατάσα Θεοδωρίδου στην ΕΗΜ

Εισιτήρια από 20 ευρώ

 

8 Ιουλίου

Συναυλία των Thievery Corporation

Οι Thievery Corporation δίνουν συναυλία στα Γιάννενα, στη Λιμνοπούλα, στις 8 Ιουλίου. Το εισιτήριο κοστίζει 28 ευρώ στην προπώληση) και 30 ευρώ στο ταμείο.


9 Ιουλίου

Θέατρο: «Ηρακλής Μαινόμενος»

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ηρακλής Μαινόμενος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, έρχεται και στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 9 Ιουλίου, στις 21:30.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Κλίνης, Αινεία Τσαμάτη, Νίκος Μήλιας, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αντώνης Αντωνόπουλος. Στη σκηνή και ο μουσικός Φώτης Σιώτας.

Εισιτήριο 25 ευρώ, 20 ευρώ το μειωμένο. Η προπώληση ξεκίνησε (more.com, TicketsIoannina).


Συναυλία: Πυξ Λαξ στη Λιμνοπούλα

Τιμές εισιτηρίων: Περιορισμένη προπώληση: 13€, προπώληση: 15€, ταμείο: 18€. Σημεία προπώλησης: more.com, Public, Nova, Tickets Ioannina, Μάνθος Οπτικά, Βιβλιοπωλείο Αναγνωστης


10 Ιουλίου

Σινεμά: «Μυστήριο στη Βενετία»

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών τον Ιούλιο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 10 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Μυστήριο στη Βενετία» του Κένεθ Μπράνα. Είσοδος ελεύθερη.


13 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση: «Φτυστός ο μακαρίτης»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» παρουσιάζει την κωμωδία «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Νάκου στις 13 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Τρεις κληρονόμοι κυνηγούν μια κληρονομιά, η οποία όμως συνοδεύεται από μια κατάρα. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Γιάννης Χουλιάρας, Άρης Τσούκης, Αιμιλία Παγώνα, Κλειώ Παππά, Βέτα Γραβάνη, Αλέκα Τάτση, Μιχάλης Ρέκατας, Πέπη Γκαραμπίνα, Μαρίνα Καλτσώνη, Μυρτώ Τόλη, Ευγενία Ζεϊμπέκη, Κώστας Βενέτης.

Η παράσταση διαρκεί 90’ και είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Εισιτήριο: 10 ευρώ, 8 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων: Ξενοδοχείο ERMIS και βιβλιοπωλείο Αναγνώστης.


15 Ιουλίου

Σινεμά: «Έγκλημα στο Νείλο»

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών τον Ιούλιο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 15 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Έγκλημα στο Νείλο» του Τζον Γκιλέρμιν. Είσοδος ελεύθερη.

Παιδική παράσταση: «Ο μάγκας»

«Ο μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα ανεβαίνει από το Kids Theater στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στις 15 Ιουλίου, στις 21:00. Εισιτήριο: 11 ευρώ.


17 Ιουλίου

Θέατρο: «Άμλετ»

Το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι η «Εποχή Τέχνης». Στα Γιάννενα, η παράσταση θα έρθει στις 17 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Στον ρόλο του Άμλετ ο Αναστάσης Ροϊλός. Μαζί του η Ιωάννα Παππά, ο Μιχάλης Συριόπουλος, ο Θοδωρής Σκυφτούλης, ο Θανάσης Δόβρης, η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, η Τζένη Καζάκου, ο Άρης Νινίκας και ο Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Προπώληση με τιμές προσφοράς για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων από 10 ευρώ. Τιμές εισιτηρίων: 17, 18 , 20, 22 ευρώ. Προπώληση: more.com


19 Ιουλίου

Θέατρο: «Η θάλασσα και ο γέρος» 

Η παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χέμινγουέι «Ο γέρος και η θάλασσα» έρχεται και στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 19 Ιουλίου, στις 21:30.

Διασκευή και σκηνοθεσία η Μαρλέν Καμίνκσι. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας. Μαζί του ο Βασίλης Μηλιώνης και η Φαίδρα Σούτου.

Εισιτήριο: 20 ευρώ, 17 ευρώ το μειωμένο (more.com)

 

20 Ιουλίου

Rock Mountain Festival

Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Καζούλης, Λάκης Παπαδόπουλος εμφανίζονται στο Rock Mountain Festival στις 20 Ιουλίου, στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων.

Εισιτήριο: 12 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο. Σημεία προπώλησης: Manthos optical, Indian Rock Cafe και από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιας Μαρίνας.


24 Ιουλίου

Σινεμά: «Έγκλημα στο Εξπρές 13»

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών τον Ιούλιο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 24 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Έγκλημα στο Εξπρές 13» του Τζορτζ Πόλοκ. Είσοδος ελεύθερη.


25 Ιουλίου

Παιδική παράσταση: «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή»

Η παιδική θεατρική παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή», σε σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα, ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 25 Ιουλίου, στις 20:30.

Παίζουν: Τάσος Αθανασέλος, Στέλλα Δροσινού, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κριστάνα Καρρίκι, Όλια Μήτσιου, Χρύσα Μπολλάτι, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου.

Εισιτήριο: 11 ευρώ.


26 Ιουλίου

Θέατρο: «Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου»

Η παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου, αγάπη μου», που αποτελεί διασκευή του νουάρ έργου του Ρομπέρ Τομά «Το διπλό παιχνίδι», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Παπαναθανασίου-Ρέππα, ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 26 Ιουλίου, στις 21:30. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος.

Εισιτήριο: 23 ευρώ, 18 ευρώ το μειωμένο.


31 Ιουλίου

Σινεμά: «Δυο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο»

Κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών τον Ιούλιο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 31 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Δυο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο» του Γκάι Χάμιλτον. Είσοδος ελεύθερη.


Εδώ μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις όλου του καλοκαιριού στα Γιάννενα και στην Ήπειρο

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πανηγύρια στα χωριά των Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back