ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιατροί Ιωαννίνων σε… ταχεία μετακίνηση

Εικόνα του άρθρου Γιατροί Ιωαννίνων σε… ταχεία μετακίνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2020, 14:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εντολές για μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία της Ηπείρου σε αντίστοιχα της Δυτικής Μακεδονίας, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Από τα Γιάννενα, μετακινούνται με εντολή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, 3 επικουρικοί παθολόγοι από τις ΜΕΛ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ένας διευθυντής αναισθησιολογίας από το «Χατζηκώστα».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Νοσοκομείο Άρτας. Διαβάστε εδώ σχετικά.


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόφαση μετακίνησης και αναφέρει μεταξύ άλλων, για το υπουργείο: «Αφαιρεί γιατρούς από το ΠΓΝΙ, ένα νοσοκομείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, που διαχρονικά αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με απολύτως αξιόπιστο τρόπο, νοσήλευσε στις μονάδες του (Λοιμωδών και ΜΕΘ) ασθενείς και από τη Δυτική Μακεδονία και βεβαίως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει προσφέροντας υψηλού επιπέδου κρίσιμες υπηρεσίες. Αφαιρεί γιατρούς που είναι σε κρίσιμα πόστα και έχουν δώσει την μάχη όλο αυτό το διάστημα με αυτοθυσία, αποδιαρθρώνοντας τις Μονάδες Λοιμωδών για τον COVID-19. Αποδιαρθρώνει και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ. Χατζηκώστα, από το οποίο έχουν ήδη μετακινηθεί και άλλοι γιατροί , ενώ ταυτόχρονα στηρίζει και την Μονάδα COVID του νοσοκομείου αυτού».

Κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. «Έχουν απίστευτες ανεπάρκειες στην επιδημιολογική επιτήρηση και στους στοχευμένους ελέγχους οδηγώντας περιοχές σε αυστηρά lockdown (Δυτική Αττική, Κοζάνη)  και τρέχουν πάλι την τελευταία στιγμή, με τα τυχαιοποιημένα test μετά από 9 ολόκληρους μήνες ολιγωρίας» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα , που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  έχει προτείνει  εδώ και πολλούς μήνες για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, για την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας. Διαφορετικά θα είναι απολύτως υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους αμέλειες, που συνεχίζονται», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back