Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Από την εφημερία της Άρτας, στην Έδεσσα…

Εικόνα του άρθρου Από την εφημερία της Άρτας, στην Έδεσσα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2020, 14:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η τριμελής επιτροπή του νοσοκομείου Άρτας, καταγγέλλει τη μετακίνηση της εφημερεύουσας πνευμονολόγου στο τμήμα covid, με μήνυμα από το διοικητή του νοσοκομείου στις 17.00 της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου, που την καλούσε να παρουσιαστεί… Σάββατο πρωί στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Το ίδιο συνέβη και στα Γιάννενα. Διαβάστε εδώ σχετικά.

«Η ιατρός μας είναι μία από τους 6  συναδέλφους που καλούνται να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της Μακεδονίας. Είναι πραγματικά πρωτοποριακό να μετακινούνται οι ιατροί από νοσοκομεία ή τμήματα με οριακή στελέχωση, που υπό δύσκολες συνθήκες λειτουργούν κλινικές COVID, σε άλλα νοσοκομεία 280 χιλιόμετρα μακριά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση» αναφέρει η επιτροπή και σημειώνει επίσης ότι οι 4 γιατροί της Πνευμονολογικής καλύπτουν, εκτός από τη λειτουργία του τμήματος covid (υπάγεται εκεί και ο τομέας ΜΑΦ με 4 κλίνες) και τις ανάγκες σε όλα τα πνευμονολογικά περιστατικά.

Το φαινόμενο των κατά το δοκούν, έκτακτων μετακινήσεων με «εντέλεσθαι» παρουσιάζεται σε όλη σχεδόν τη χώρα και είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υγείας δέχονται σφοδρή κριτική. Ένας από τους προφανείς λόγους, είναι ότι ενώ ανακοινώνουν συνεχώς προσλήψεις, τελικά οι ανάγκες καλύπτονται εκ των ενόντων.


«Την ώρα που προσλήψεις ακούμε αλλά ιατρούς δεν βλέπουμε. Την ώρα που η Βόρεια Ελλάδα υποφέρει εδώ και δύο μήνες. Το υπουργείο επιλέγει με μπαλώματα και αποδυναμώνοντας τα μισά νοσοκομεία να υποστηρίξει τα υπόλοιπα» καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι γιατροί, ζητώντας την ανάκληση μετακίνησης και να «υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός για να σταματήσει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου να μοιράζει μετακινήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3